Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jogászból lett ékszerkészítő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2023. szeptember 13. 14:01
Jogászból lett ékszerkészítő
Keszler Ágnesnek nyílt kiállítása a gyulai könyvtárban

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Keszler Ágnes ékszerkészítőnek nyílt kiállítása szeptember 12-én a Mogyoróssy János Városi Könyvtár földszinti előadótermében, Gyöngyök, csodák, ékszerek címmel.

A szolnoki alkotó a megnyitón elmondta: az eredeti szakmája jogász, de tavaly március óta kizárólag a szenvedélyének él: ékszerkészítéssel foglalkozik.

Felidézte: a kézművesség gyerekkora óta jelen van az életében. A kézimunka szeretetét nagymamájától örökölte, aki varrt, hímzett, kötött és horgolt is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Arról is beszélt, hogy többféle alapanyagot használ: igazgyöngyöket, ásványköveket, csiszolt üvegeket, selyemszalagokat, fémvereteket, kagylóhéjból kifaragott és porcelánelemeket is beledolgoz munkáiba, de farmerból is készített már ékszert.

Hozzátette: az egyik legkedvesebb alapanyaga a gyöngy, amelyből sokféle technikával, fűzéssel, kötéssel, horgolással és szövéssel is készülhet ékszer.

Keszler Ágnes kedvenc technikája a gyöngyhímzés, amelyet „a kiteljesedés, a határtalan kreativitás eszközének” tart.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Az ékszerkészítő a tárlat címére utalva kifejtette: a gyöngy számára egy csoda, amit abból alkot, az pedig a csoda megtestesülése.

Mint megtudtuk, az alkotó tavaly októberben harmadik helyezést ért el ékszerkészletével a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Amatőr Művészek tárlatán, idén áprilisban pedig az amerikai kiadású United Colours Of Design Magazine oldalain mutathatta be munkáit.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A Szépművészti Múzeum boltjának is készít ékszereket, és a Nemzeti Filharmonikusok női kórustagjai is az ő ékszereit viselik majd – árulta el.

Dézsi János könyvtárigazgató a megnyitón jelezte: a könyvtárban nyílt tárlat szeptember 13-tól már a földszinti folyosójukon látható. A zárónapon, szeptember 30-án 10 és 14 óra között vásárt rendeznek a kiállítási darabokból.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)