Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jótékonysági estet szervezett az Életreváltó Alapítvány

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 13. 10:05
Jótékonysági estet szervezett az Életreváltó Alapítvány
A szervezet a szenvedélybetegekkel foglalkozik

a rendezvényt mészáros magdolna ápolási igazgató nyitotta meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Ami a korrajzból kimarad címmel rendezett jótékonysági estet az Életreváltó Alapítvány szeptember 12-én a gyulai Zeneműhelyben.

Jalekné Rózsavölgyi Katalin, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a 2020-ban létrehozott szervezet a Békés Vármegyei Központi Kórház addiktológiai rehabilitációs osztályán kezelt betegek ellátásának komplexebbé tételéért dolgozik, emellett szerepük van az utógondozásban is.

Kiemelte: a jótékonysági rendezvényre olyan határterületi szakmák képviselőit hívták meg, akik kapcsolatba kerülhetnek szenvedélybetegekkel. Igyekeznek támogatni a prevenciót, és törekednek arra, hogy érzékenyítsék a szakembereket.

Mint mondta, az estre meghívták Takács Árpád főispánt, Sipaki Ferencet, a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát, Telekné Furák Mónikát, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetőjét, Vincze Gábort, a Gál Ferenc Egyetem dékánját, valamint pszichiátereket és egyéb szakmák képviselőit.

Jalekné dr. Rózsavölgyi Katalin

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A rendezvényt Mészáros Magdolna, a gyulai Pándy Kálmán-tagkórház ápolási igazgatója nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: óriási figyelmet kellene fordítani a prevencióra, ugyanúgy, mint más betegségek esetében.

Hozzátette: 400 ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akinek az egyik vagy mindkét szülője alkoholista, a statisztikai adatok szerint pedig ezeknek a gyerekeknek az egyharmada szenvedélybeteggé válik.

A megjelenteket Jalekné Rózsavölgyi Katalin is köszöntötte, majd az addiktológiai rehabilitációs osztályon kezelt betegek adtak elő egy színdarabot, és kötetlen szakmai beszélgetésre invitálták a jelenlévőket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)