Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egri Ki mit tud?-on győzött a gyulai csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. május 19. 15:50
Egri Ki mit tud?-on győzött a gyulai csapat
A saját színdarabjával jutott tovább a döntőbe a gyulai addiktológia csapata

Fotó: Életreváltó Alapítvány

Szép sikereket ért el a gyulai addiktológia csapata a Moravcsik Alapítvány által szervezett Ki mit tud? nemrégiben tartott, egri elődöntőjén.

A 2011-ben életre hívott rendezvény célja, hogy lehetőséget nyújtson a pszichiátriai betegséggel élő ellátottaknak tehetségük, értékeik megmutatására, egyéni készségeik, képességeik fejlesztésére.

Rózsavölgyi Katalin, az Életreváltó Alapítvány kuratóriumi elnöke, a gyulai addiktológia rehabilitációs osztályának pszichiátere elmondta: a gyulai tagkórházban kezelt szenvedélybetegek idén először vettek részt a megmérettetésen az alapítvány támogatásával. Produkciójuk arany minősítést kapott, így továbbjutottak a július 7-i országos döntőbe, melyet Budapesten rendeznek meg. 

– Az intézményben kezelt kliensek számára nem újdonság a szereplés, terápiás programunkban ugyanis harmadik éve kap helyet a színházterápia egy speciális változata. Hétről hétre készülnek az újabb és újabb színdarabok, melyek érdekessége, hogy a betegek saját élettörténetükből merítve, önállóan írják és rendezik azokat, jelmezt és díszletet készítenek, bemutatva a szenvedélybetegség komplexitását – fejtette ki. Hozzátette: a darabból kisfilm is készült a Viharsarki Filmgyár segítségével.

Fotó: Életreváltó Alapítvány

Elmondta: az osztály életében aktív szerepet vállaló alapítvány segítségével az elmúlt két évben számos program is elérhetővé vált a kliensek számára, segítve ezzel a társadalmi beilleszkedésüket, a rehabilitációs folyamat holisztikusabbá tételét.

– A Dogland Alapítvány közreműködésével állatasszisztált terápiát indítottunk, melynek anyagi költségeit az intézmény vállalta át. Emellett részt vettünk szemétgyűjtési akcióban, terápiás kirándulásokat, szakmai nyílt napokat szerveztünk, sport- és szabadidős eszközöket szereztünk be az osztály részére. Betegeinkkel beneveztünk a Fuss a sérült gyermekekért! jótékonysági futásra, teljesítve a hét kilométeres távot. Jelenleg  a Diaboló Alapítvány II. Jótékonysági Kastélyfutására készülünk – részletezte. 

A szakember kiemelte: alapítványuk fontosnak tartja a szenvedélybetegek stigmatizációjának csökkentését, ezért a Gál Ferenc Egyetemmel való együttműködésben a diplomásápoló- és szociálismunkás-képzés részeként lehetőséget biztosítanak arra, hogy klienseink saját élettörténetüket megosztva érzékenyítsék a jövő szakembereit. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)