Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Madarakat a kertbe

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. augusztus 13. 13:00
Madarakat a kertbe
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Nagyon sok tuja és fenyő elpusztult az elmúlt években. A pótlásukat alaposan meg kell fontolni. Bevállaljuk a sűrű permetezést a továbbiakban, vagy más növényeket választunk, melyek ellenállnak azoknak a támadásoknak, amelyeknek a nyugati tuják nem tudtak ellenállni.

Sajnos a kórokozókat csak permetezéssel tudjuk elpusztítani, de a rovarok ellen a madarak segítsége nélkül vert helyzetben vagyunk. Megdöbbentő, hogy a madarak milyen nagy mennyiségű kártevőt tudnak elpusztítani! Elgondolkodhatunk azon, hogy vajon télen hányszor csalogattuk a kertünkbe őket az etetővel, a megrakott etetővel! A nyugodt kertekben (macska-, kutyamentes) jól érzik magukat, mert az emberek közelsége nem zavarja őket annyira, mint azt mi gondoljuk.

Fontos, hogy legyen nekik rejtőzködésre alkalmas fészekrakó növényzet, ahol biztonságban érezhetik magukat. Legyenek sűrűbb bokrok is a kertünkben. Közeleg az ősz, az ültetések ideje, gondoljuk át a lehetőségeket!

A kertünkben legyen egy kis sarok, ahol kevesebbet járkálunk, és a növényzet elég sűrű, akár odút is szerelhetünk fel. Ha jó helyen van, hamar akad neki bérlője. Sokfele ki vannak száradva az utcai fácskák.

Kérem növénykedvelő társaimat, hogy adjanak ezeknek a kis fáknak inni a forró napokon, hiszen nekünk lettek ültetve! Becsüljük meg őket!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)