Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előrelépés történt az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi út kivitelezésében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. július 26. 17:53
Előrelépés történt az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi út kivitelezésében
A négysávosra tervezett utat Békéscsabával is összekapcsolnák

Aláírta az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi út műszaki tervének finanszírozási szerződését a napokban Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke – közölte Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke. A négysávosra tervezett utat Nagyszalontán át Békéscsabával is összekapcsolnák.

A vármegyei önkormányzat elnöke közleményében azt írta: a megyei tanács tájékoztatása alapján augusztus végéig lezárják a megvalósíthatósági tanulmány engedélyezési eljárását, majd a kormányhatározat megjelenése és a műszaki terv elfogadása után kiválasztják a kivitelezőt.

A gyorsforgalmi út több mint 120 kilométer hosszan fut majd. Emellett összeköttetést alakítanak ki Nagyszalontával öt kilométeres szakaszon, valamint Araddal három kilométer hosszan; a magyarországi határátkelőhöz pedig csaknem 10 kilométernyi összekötő út vezet majd. Az út teljes hossza így eléri a 138 kilométert.

A közlemény emlékeztet: Magyarország és Románia között mostanáig két gyorsforgalmi összeköttetés létesült. A magyar M43-as és a román A1-es autópályát összekapcsolót (Csanádpalota–Nagylak II.) 2015-ben adták át, a magyar M4-es sztrádát és a román A3-ast összekötő átkelőt (Nagykereki–Bors II.) 2020-ban. A harmadik átkelő a tervek szerint Csenger és Óvári térségében épül meg, és Szatmárnémeti körgyűrűjét kapcsolja majd össze az M3-as autópályából leágazó autóúttal. A békési összeköttetés a negyedik átkelő lenne.

„Békés vármegye számára nagyon fontos lenne az út elkészülte, hiszen Nagyvárad felé megnyitná a vármegye kapuit. Emellett a Sarkadi járás közlekedése szempontjából is nagyon lényeges lenne a fejlesztés, hiszen könnyebbé válna az érintett térségben élők közlekedése Nagyvárad irányába” – emelte ki Zalai Mihály.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)