Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 28. 15:01
Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben
A díjat Békés Vármegye Önkormányzatának alelnöke vette át

Fotó: Békés Vármegye Önkormányzata

Békés vármegyét választották az ország legzöldebb vármegyéjének május 24-én a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláján, Budapesten – tájékoztatott közleményében Békés Vármegye Önkormányzata.

Mint írták, a díjat Szegedi Balázs, Békés Vármegye Önkormányzatának alelnöke vette át.

„Ez az elismerés vármegyénk közös sikerének könyvelhető el, ugyanis településeink, szervezeteink, hatóságaink közös munkájának gyümölcse. Az önkormányzatok legfontosabb céljukként jelölték meg intézményeik energiatakarékos működését, zöldterületeik kiterjesztését és gondozását. Lehet, hogy ezek a fejlesztések a jelenben vannak, de igazán a jövőnek szólnak. Gyermekeink és unokáink élete, életkörülménye múlik azon, hogy mi mit teszünk környezetünkkel, és hogyan reagálunk a klímaváltozásra” – hangsúlyozta az alelnök az eseményen.

A közleményben azt írták, a Virtuális Erőmű Programot a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. indította el 2011-ben azzal a céllal, hogy ösztönözze a valódi erőműveket kiváltó energiamegtakarítást.

A gálán Szil Katalin miniszterelnöki főtanácsadó hangsúlyozta: csak összefogással lehet teljesíteni az Európai Unió Green Deal vállalásában szereplő 11 százalékos energiafelhasználás-csökkentést 2030-ig.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)