Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Levélváltás, avagy hiszi a piszi, képviselő úr!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. június 07. 14:00
Levélváltás, avagy hiszi a piszi, képviselő úr!
Közleményt adott ki Leel-Őssy Gábor, a DK választókerületi elnöke

Leel-Őssy Gábor, a DK választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő

Fotó: facebook.com/leelossygabor

Tisztelt Főszerkesztő úr! Kedves Jóska!

A Gyulai Hírlapban (2023. 05. 19.) megjelent, igazán megtisztelő módon terjedelmes írásaiddal („S. Róbert feljelentette az önkormányzatot” (Gyurcsány házmesterei köztünk járnak), „Egy DK-s aktivista feljelentette az önkormányzatot”) kapcsolatban, engedd meg, hogy közlemény formában kiegészítést tehessünk.

Bár igazán hízelgő, hogy ekkora figyelmet szentelsz a DK gyulai tevékenységének, valamint a hírek szerint nekem, de kénytelenek vagyunk jelezni, hogy több tekintetben is meglehetős nagyvonalúsággal jártál el a tények tekintetében.

Ezzel együtt, valóban megindító, hogy a gyulai lakosok ekkora terjedelemben tájékozódhattak arról, hogy az 1-es iskola kapcsán milyen fejlemények történtek a közelmúltban. E töretlen igazságérzet bizonyára továbbra is jellemezni fogja a Gyulai Hírlap részrehajlás nélküli, elvhű küldetését: csak az igazat. Ennek reményében ajánlom megtisztelő figyelmedbe közleményünket.

Minden jót kívánva üdvözöl,

Leel-Őssy Gábor (Békés 3. vk elnök)

 

KÖZLEMÉNY

A DK gyulai szervezete reagálva a Gyulai Hírlap 2023. május 19-én megjelent „S. Róbert feljelentette a gyulai önkormányzatot” című írására, kijelenti, hogy a cikkben szereplő S. Róbert, akit később egyértelműen Strausz Róbertként be is azonosít a főszerkesztő, nem aktivistája a pártnak, soha nem is vett részt semmilyen tevékenységben, ami a DK-t segítette volna.

A DK decemberi rendezvényén azért vett részt, mert mint a politikai életet aktívan követő polgár személyesen szeretett volna pár kritikát is tartalmazó kérdést feltenni a rendezvényen meghívottként jelen lévő Arató Gergely frakcióvezető-helyettesünknek. Mivel a DK lehetőséget ad azoknak is, akik nem értenek egyet mindenben álláspontjaikkal, ezt a párt lehetővé is tette.

Téves Mocsár-Pörjés Józsefnek az a feltevése is, hogy a DK a jövő évi választáson Strausz Róbertet képviselőjelöltként készülne indítani a párt színeiben, mivel nincs és nem is volt ilyen szándéka. A Demokratikus Koalíció, a Strausz Róbertet egy Dobrev Klárát ábrázoló szatyor mellett elkészített kép ügyében belső vizsgálatot indít, hogy ki és milyen szándékkal állította így be a képet, ami az újság forrásmegjelölésével ellentétben, a Leel-Őssy Gábor hivatalos Facebook oldalára soha nem volt feltöltve.

Strausz Róbert magánindítványáról a DK is a híradásokból értesült, az feltehetően egy saját elgondolású indítvány volt, ami mögött a DK semmilyen formában nem áll.

A Demokratikus Koalíció Mocsár-Pörjés József valótlan tartalmú írásával kapcsolatban kijelenti, annak tartalmát illetően a főszerkesztő nem egyeztetett a párttal. Ha megtette volna, akkor elejét lehetett volna venni az igazság elferdítésének.

Békés 3. vk elnöksége


Mocsár-Pörjés József

Fotó: Gyulai Hírlap

Tisztelt Választókerületi Elnök Úr! Kedves Gábor!

Szerencsére ott még nem tartunk, hogy megjelenés előtt gyurcsányistákkal kelljen egyeztetni egy véleménycikket Magyarországon. A Gyulai Hírlap szerkesztőségébe eleddig egyetlen egy politikus sétált le a városházáról, hogy megjelenés előtt belenézzen az újságba. Ez pont az ön

politikus elvtársa volt. Szabó Jenő alpolgármestert dr. Perjési Klára polgármester küldte rá a Gyulai Hírlapra. Milyen furcsa, hogy a másik obsitos cenzor, aki eszembe jut a felvetése kapcsán, Lendvai elvtársnő, szintén az ön párttársa volt.

Talán ennyit arról, hogy a kommunista elvtársai miként gondolkodtak, vagy hogy maguk, woke-marxisták miként gondolkodnak a sajtószabadságról, az újságírók és a lapszerkesztők véleményszabadságáról. Azt a véleményt, ami nem tetszik maguknak, tűzzel-vassal irtanák. Nem beszélve azokról az újságírókról, akik leírják azt, ami nem tetszik Leel-Őssy Gábornak. A sajtószabadság „liberális” élharcosai maguk, akik nem tűrik az övékével ellentétes véleményt.

Lámpavas? IFA-plató? Statárium? Tarkón lövés? Meg egyéb cukiságok, ahogyan ezt az önök demokráciafelfogásában megszoktuk. Ilyen és hasonló üzengetések célpontja voltam és vagyok a Leel-Őssy Gábor-féléknek nem tetsző cikkeim miatt. Igen, ezek az Ön szavazói. A gyulai Momentum–MMM–DK (Mikóné–Galbács–Leel-Őssy) triumvirátus gyűlöletkampánya termelte ki azt a maroknyi embert, akik gondolatban így oldják meg a nekik nem tetszőt. Maguk feljelentenek lépten-nyomon a véleményem miatt. Bolsevik házmestertempó. Ez az ön szennyese is! Ezzel magának kell majd elszámolnia, képviselő úr.

A legújabb pátyolgatottja, S. Róbert hasonló üzengetésekkel éli ki magát Facebook-csoportjában. Legszebb álmaiban már csak egy börtönbe zárt volt főszerkesztő vagyok. Börtönbe azokkal, akik másként gondolkodnak, másként éreznek, mint Gyurcsány meg maguk…

Hát lófaszt, mama! – hogy egy klasszikust idézzek. Engedtessék meg nekem, hogy leírjam a véleményemet önről, a közügyekbe magát évek óta beleártó S. Róbertről vagy Galbács Mihályról, aki ellen sikkasztás, költségvetési csalás bűntette miatt emeltek vádat, s akit maga, ahogy hallottam, csalogat a DK soraiba.

A vastag bőr sok mindent elbír, bírja el az igazságot is, képviselő úr!

Ön igazán nagy játékos a helyi politikai közéletben. Sunyin mozgatja a szálakat. Gyurcsány hű obsitosaként, ha kell, más politikust is megfenyeget. A hatalomért mindent is óhajt megtenni? Ez az önök igazi arca. A közleménye pedig leképezi ön és pártja működését.

Közleményében azt írja, hogy S. Róbert nem aktivistája a pártnak. Nehéz ezt elhinni azok után, hogy több fényképfelvétel tanúsága szerint S. Róbert részt vett egy olyan zárt körű DK-s rendezvényen, amelynek Arató Gergely frakcióvezető-helyettes volt a díszvendége. A látható, felfogható valóság teljes ellentmondásban van azzal, amit ön utólag állít. Engem már nem is az érdekel, hogy S. Róbert DK-aktivista-e, vagy sem, sokkal izgalmasabb kérdést vet fel az, hogy a DK és Leel-Őssy Gábor vajon miért akarja ilyen görcsösen ellökni magától S. Róbertet.

Az állítása szerint téves az a feltevésem, hogy a DK a jövő évi választáson S. Róbertet képviselőjelöltként készülne indítani a párt színeiben, mivel nincs és nem is volt ilyen szándéka.

A kifogásolt cikkemben ez pusztán feltételezés volt a részemről. Elfogadom, hogy nem lesz a DK önkormányzati képviselőjelöltje S. Róbert. A furcsa közlemény után egyébként azt gondolom, hogy nagyobb szerepet szánhatott S. Róbertnek Leel-Őssy Gábor. Netán a DK polgármesterjelöltjeként képzelte el S. Róbertet? Amúgy az Ön évtizedes és sorozatos sikertelenségét elnézve jó döntés lehet mást keresni polgármesterjelöltnek a baloldalon…

Azt írja közleményében, hogy a Demokratikus Koalíció az S. Róbertet egy Dobrev Klárát ábrázoló szatyor mellett elkészített kép ügyében belső vizsgálatot indít, hogy ki és milyen szándékkal állította így be a képet, ami az újság forrásmegjelölésével ellentétben, a Leel-Őssy Gábor hivatalos Facebook-oldalára soha nem volt feltöltve.

Azt gondolom, ez a vicckategória! A belső vizsgálatról írtam egy külön cikket, erre itt nem kívánok reagálni. Azt azonban el kívánom mondani, hogy hamis a képviselő úr állítása, a Facebook-oldalán igenis elérhető volt az az ominózus felvétel, tehát a forrásmegjelölés helyes volt.

A sztálini időkhöz hasonlóan tüntették el Dancsó Tibor posztjából, amit Ön is megosztott, az S. Róbertet ábrázoló felvételeket. Azt már saját magától kell megkérdeznie, hogy miért törölték onnan a pártja számára vélhetően igencsak kínossá vált fotókat. Tényleg, mi a bajuk a gyulai közéletben manapság brillírozó S. Róberttel [eredeti nevén Kliegl Róbert]?

Végezetül azt is írja közleményében, hogy S. Róbert magánindítványáról a DK is a híradásokból értesült, az feltehetően egy saját elgondolású indítvány volt, ami mögött a DK semmilyen formában nem áll.

Hiszi a piszi, képviselő úr! Információim szerint a ravaszdi róka mozgatja az 1-es iskola ügyének szálait a háttérből. Mint korábban megírtam, hamisítatlan politikai támadás érte a gyulai önkormányzatot. Két főszereplős a darab: a feljelentő házmester szerepében S. Róbert, a dollárújságíró szerepében B. Tamás. A kommunista koreográfia pedig a megszokott. A ravaszdi róka pedig Ön.

Az elmúlt négy évben önkormányzati képviselőként egyetlen egy sajtótájékoztatót nem tartott, egyetlen egy közleményt nem adott ki. Maga még Dobrev Klárát is megelőzte az árnyék-képviselőségben, annyit hiányzott a testületi ülésekről. Örvendetes, hogy a választások előtt egy évvel felébredt Csipkerózsika-álmából.

Jó reggelt kívánok!

Mocsár-Pörjés József


Előzmény cikkek:

S. Róbert feljelentette a gyulai önkormányzatot

Egy DK-s aktivista feljelentette az önkormányzatot

Dobrev Klára és S. Róbert ügyében rendelt el belső vizsgálatot a DK

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)