Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Utcafórumot tartott Gyulán Dobrev Klára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. március 04. 10:15
Utcafórumot tartott Gyulán Dobrev Klára
Az eseményen megemlékeztek az ukrajnai háború áldozatairól is

leel-őssy gábordobrev klára és gréczy zsolt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Utcafórumot tartott Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusa, európai parlamenti képviselő március 3-án Gyulán.

Az eseményen Gréczy Zsolt, a DK politikusa, valamint Leel-Őssy Gábor országgyűlési képviselő-jelölt köszöntötték a megjelenteket. Utóbbi kiemelte: eddig az volt a kérdés, hogy Fidesz vagy nem Fidesz, mára egyértelmű, az igazi kérdés az, hogy Európa vagy Oroszország, béke vagy háború.

Dobrev Klára kifejtette: az elmúlt években sokat beszélgettek arról, mi történik akkor, amikor egy politikus úgy gondolja, hogy neki több jár annál, mint amit a választók megszavaztak neki, mi történik akkor, amikor egy politikus ellehetetleníti a szabad sajtót, megfélemlíti a civil szervezeteket, oligarcháit gazdagítva veszi el a forrásokat az emberektől, a hazugság szócsövévé alakítja a nemzeti médiát, majd következő lépésként bekebelezi az ügyészséget, bíróságokat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A képviselő – ironikusan – hozzátette: mielőtt bárki másra gondolna, ő Vlagyimir Putyinról beszélt, de Orbán Viktor ugyanezen az úton jár.

– Amikor demokráciáról beszélünk, akkor nem sallangokról beszélünk – hangsúlyozta. A demokrácia nem azért kell, hogy pár ember politikus legyen, hanem mert ez az egyetlen rendszer, amely a kisembereket is megvédi.

Kifejtette, az Ukrajnában zajló háború mutatja meg, hogy melyik az az út, amelyik felé az elmúlt tizenkét évben „lökdöste” az embereket és az országot a Fidesz, valamint Orbán Viktor. A cél, hogy elhúzzon minket Európától, hogy kelet felé tartsunk.

– Április 3-án arról szavazunk, hogy merre induljunk tovább – mondta Dobrev Klára, majd hozzátette: látják a zavarodottságot a Fideszben, és látják az embereken a félelmet is, ezért azt kérte, hogy mindenki próbálja meggyőzni a másikat, egyetlen egy dolog van, amely garantálja az emberek biztonságát, azt pedig úgy hívják, hogy Európai Unió.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, a választás tétje: Orbán vagy Európa.

Úgy vélte, a miniszterelnök olyan politikát képvisel, amely mindennel törődik, csak az átlagemberrel nem. Kifejtette: a rendszerváltás óta nem volt Magyarországon olyan kormány, amelynek megadatott volna tíz év – 2010-től a koronavírus-járványig –, amely folyamatos világgazdasági növekedéssel, folyamatos európai uniós „pénzesővel” telt volna.

Hangsúlyozta: a miniszterelnöknek az eszköz és a hatalom is rendelkezésére állt az elmúlt évtizedben, de az oktatás és az egészségügy is rosszabb azóta, nem élnek jobban a nyugdíjasok és a rokkantnyugdíjasok sem, csak a stadionok fejlődtek látványosan az elmúlt időszakban; a tizenharmadik nyugdíjat is csak a választások előtt „jutott eszébe” visszaadni, mert fél attól, hogy elveszíti a hatalmát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Dobrev Klára beszélt arról is, hogy az ellenzéki pártok összeállásával meglépték azt, amit Orbán Viktor sosem gondolt volna. Erre a szövetségre vigyázni kell, mert ez teszi őket igazán erőssé, ez adja meg nekik az esélyt arra, hogy április 3-án leváltsák a jelenlegi kormányt – fogalmazott.

A fórum után a jelenlévők mécseseket gyújtottak az Ukrajnában zajló háború áldozatainak emlékére.

GYULAI HÍRLAP • 2022. március 04. 09:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)