Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 5 módja a pihenésnek egy hosszú munkanap után

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. május 11. 14:35
5 módja a pihenésnek egy hosszú munkanap után
Ha igazi kikapcsolódást, relaxációt keresünk, az alábbi lehetőségeket érdemes fontolóra venni

Egy hosszú munkanap után számos módot találhatunk arra, hogy lazítsunk, pihenjünk. Ez sokaknak mindössze annyit jelent, hogy beülnek a tévé elé és csak néznek. Mások lehet, hogy kicsit aktívabban szórakoznak, vagy olvasnak. Ma már az is gyakori, hogy valamilyen számítógépes (vagy konzolos) játékot játszunk, és van, aki egy-két órát eltölt azzal, hogy valamelyik sportfogadás oldalon e-sport mérkőzéseket néz, és azokra fogad. Ha pedig egy kis igazi kikapcsolódást, relaxációt keresünk, az alábbi lehetőségeket érdemes fontolóra venni.

Vegyen egy forró fürdőt otthon

Hosszú napod volt a munkában, és készen állsz a pihenésre? Sokunk számára ez azt jelenti, hogy leülünk egy pohár borral vagy sörrel és tévézünk. Bár ez időnként rendben van, nem éppen ez a legpihentetőbb módja a nap befejezésének. Próbálj ki helyette egy meleg fürdőt! A fürdők bizonyítottan csökkentik a stressz-szintet azáltal, hogy csökkentik a kortizolszintet (a stresszhormont) és növelik a szerotonintermelést (a boldogsághormont). Az egészségre gyakorolt előnyök közé tartozik a jobb vérkeringés, az izomfeszültség és az ízületi fájdalmak csökkenése a testszerte megnövekedett véráramlásnak köszönhetően, valamint a rugalmasság növekedése a fürdő/zuhanyzás/szauna stb. közbeni hőhatás okozta fokozott izomlazulásnak köszönhetően....

Egy jó séta is csodát tehet

A séta kiváló módja a kikapcsolódásnak egy hosszú munkanap után. Az egészségednek is jót tesz, mivel segíthet fitt és egészséges maradni.

Sétálhatsz a barátaiddal vagy családtagjaiddal, de ha nincs erre szabadidőd, akkor sincs gond: menj ki egyedül a szabadba! A friss levegő és a mozgás hatására utána jobban fogod érezni magad.

Íme néhány tipp:

  • Viselj kényelmes cipőt - a tornacipő vagy a csizma jó választás; ha lehet, viselj zoknit. Ne feledd azt sem, hogy szandálban sétálni nem túl biztonságos!
  • Vigyél magaddal vizet - ez a testhőmérsékletet hűvösen tartja a forróság idején, mind pedig a nagyon szükséges folyadékpótlást biztosítja a meleg évszakokban, például nyáron, amikor a hőmérséklet 30 Celsius-fok (86 Fahrenheit) fölé emelkedik.
  • Sétálj a szabadban - a parkok, erdők és strandok gyakran jó üzlet a kikapcsolódás szempontjából. 

Masszázs

A masszázsok nagyszerű módjai a kikapcsolódásnak egy munkanap után. Segítenek javítani az egészségi állapotodon, valamint csökkentik a stressz-szintet.

A masszázsok relaxációs célokra is használhatók, és a véráramlás fokozásával csökkenthetik a testben lévő feszültséget. A masszázsterápia számos szempontból előnyös, többek között:

  • A keringés javítása és a duzzanat csökkentése;
  • Az ízületi gyulladás vagy sérülés okozta fájdalom enyhítése;
  • Az izmok stresszének csökkentése az egész testben;

Menj el egy gyógyfürdőbe

A gyógyfürdőben igazán pihentetünk, mert a vizek hatására szervezeted stresszoldó folyamatok indulnak be. A kádfürdőben, illetve a gőzfürdőben gyógyhatású folyadék jön létre, melynek összetétele és kezelési időtartama kiválóan alkalmas az izomgörcsök kezelésére, valamint az idegrendszeri panaszok gyógyítására is.

A fürdővízzel történő masszázs is segíti a stresszoldás feladatát: az agyban található ún. endorfinnal rendelkezik, amelynek sejtszerkezete megfelel az adrenalinhoz hasonlóan szelektíven reagál bizonyos érzelmi helyzetekkel szemben (például félelem vagy veszekedés). Ez adhat magabiztosságot és boldogságot egyaránt!

Meditálj

A meditáció nagyszerű módja a kikapcsolódásnak egy hosszú munkanap után. Segíthet a jelen pillanatra összpontosítani, ami különösen hasznos lehet, ha stresszesnek vagy túlterheltnek érzed magad a nap folyamán történtek miatt. A meditációval általánosságban is boldogabbnak és békésebbnek érezhetjük magunkat, így a stressz kezelésében és az elalvásban is hasznos lehet.

Igen, mindannyiunkra ráférne több pihenés.

Ha azon kapod magad, hogy nehezen bírod ki a napot, lehet, hogy itt az ideje, hogy átértékeld a munka és a magánélet egyensúlyát. Számos módja van annak, hogy egy hosszú munkanap után kikapcsolódj, és biztosítsd, hogy elméd és tested készen álljon a holnapi kihívásokra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)