Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Petneházi Szilvia és Tóth Györgyi lettek az év szakdolgozói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. február 23. 15:35
Petneházi Szilvia és Tóth Györgyi lettek az év szakdolgozói
Elismerték az egészségügyi dolgozókat a magyar ápolók napja alkalmából

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kossuth Zsuzsanna szobrának megkoszorúzásával vette kezdetét a magyar ápolók napja alkalmából szervezett ünnepség február 23-án a gyulai Pándy Kálmán-tagkórházban, majd a kitüntető címek és elismerések átadásával folytatódott az intézmény Árvay termében.

A Magyar Országgyűlés 2014-ben nyilvánította február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésnapját, a magyar ápolók napjává. Kossuth Zsuzsanna volt az ország első főápolónője, aki az 1848–49-es szabadságharc idején a tábori kórházak felállításához nyújtott segítséget.

A megjelenteket elsőként Becsei László főigazgató főorvos köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta: az ápolási munka nem végezhető el megfelelő létszámú és képzettségű szakdolgozó nélkül, akiknek munkájához hivatástudat, odaadás és elkötelezettség szükséges.

A folytatásban Kossuth Zsuzsanna érdemeire emlékezett, majd kiemelte: a a kórház ellátórendszerét zavartalan működéséhez elengedhetetlen, hogy az ápolói munka megbecsülést élvezzen társadalmilag, anyagiakban és az ápolást segítő eszközökkel is.

becsei lászló főigazgató főorvos

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mészáros Magdolna ápolási igazgató elmondta: kórházuk már több mint egy évtizede emlékezik meg minden évben Kossuth Zsuzsannáról, aki megteremtette a modern ápolás alapjait. Beszédében felidézte az ápolónő életét, kiemelve annak nehézségeit és legfontosabb állomásait.

Az ünnepségen átadták az Év Szakdolgozója elismerést, amelyet idén ketten vehettek át: Petneházi Szilvia ápoló és Tóth Györgyi szülésznő.

Petneházi Szilvia a Hugonnai Vilma Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnáziumban 2000-ben E kategóriás szakképesítést szerzett. 2001 márciusában pályakezdőként a Pándy Kálmán-tagkórház interdiszciplináris ápolási osztályán helyezkedett el. Munkájáért munkatársaival együtt egészségügyi miniszteri dicséretben részesült. 2009-ben elhagyta az intézményt, majd 2012-ben ismételten az ápolási osztály munkatársa lett. Munkája mellett a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán szociális munkás szakon szerzett diplomát. A koronavírus-járvány alatt a fertőzőosztályra került, az ott végzett munkájáért, kollégáival együtt, főigazgatói dicséretben részesült. 2022. július 1-től a kardiológia osztályom végzi ápolói feladatait. Munkájára és személyére mindig lehet számítani, feladatait pontosan, szeretettel végzi.

mészáros magdolna

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Tóth Györgyi 1986-ban szerzett általános ápoló és asszisztensi képesítést, és még azon a nyáron munkába is állt a Pándy Kálmán-tagkórház szülészet-nőgyógyászati osztályán. A munka mellett szülésznői oklevelet szerzett, majd 2000-ben E kategóriás szülésznői végzettsége lett. Nagyobb részben a nőgyógyászati osztályon dolgozik, ahol példaértékűen végzi a munkáját. Türelmes, megértő. A pácienseket kompetenciáján belül megfelelően, megnyugtató hangnemben tájékoztatja. A koronavírusos betegek ellátásban kiválóan, odaadóan teljesített – emelték a laudációban.

Az ünnepség köszöntötték a tiszteletbeli ápolókat is, majd tudományos ülést tartottak. A tanácskozáson szó esett a tartási rendellenességekről és a reedukáció fontosságáról a diabéteszes betegek gondozása során.

tóth györgyi és petneházi szilvia

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2023. február 23. 15:23
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)