Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magabiztosan nyerte hazai mérkőzését a serdülő-kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. február 23. 15:00
Magabiztosan nyerte hazai mérkőzését a serdülő-kézilabdacsapat
Gyulasport NKft.–Szentesi FKC 35-29 (21-13)

A Gyulasport NKft. országos leány-serdülőbajnokságban szereplő kézilabdacsapata a Szentesi FKC együttesélt látta vendégül február 22-én. A korosztályos gárda első tavaszi mérkőzését elveszítette, hazai pályán azonban nyerni tudott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Bartóki M., Miklya N. (12/7), Várkonyi L. (1), Tóth R. (7), Tarkovács D. (4), Tarkovács R. és Csontos A. (2). Csere: Pópity L., Makra Z., Doktor Z., Váczi Zs. és Müller Sz. (1). Edző: Prohászkáné Nemes Szilvia.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai csapat feledtetni kívánta az elmúlt heti fiaskót, ennek megfelelően készült a hazai mérkőzésre.

– Az edzői stáb is ennek megfelelően készítette fel a csapat tagjait. Elsősorban a fejekben kellett rendet tenniük, el kellett hitetni a játékosokkal, hogy tudnak kézilabdázni – fejtette ki.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai csapat azonnal a tettek mezejére lépett: a Miklya Nóra és Várkonyi Laura vezette gárda már a mérkőzés elején többgólos előnyt harcolt ki magának, ezzel is tudatva ellenfelével, hogy igényt tart a győzelemért járó pontokra.

A szentesi rivális azonban a folytatásban rendre kihasználta a fürdővárosi megingásokat, és folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét. A félidő utolsó harmadában kiegyensúlyozottá vált a gyulaiak játéka, így nyolcgólos előnnyel mehettek pihenőre.

A második játékrészben már olajozottan működött a gyulai gépezet, a kapuban Bartóki Maja nagyszerűen helyt állt, a mezőnyben Miklya Nóra, (12 gól), Tarkovács Réka (8 gól), Tóth Réka (7 gól) és Várkonyi Laura teljesített kimagaslóan, de minden pályára lépett játékos alaposan kivette a részét a hatgólos sikerből.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 5-1, 20. perc: 9-7, 27. perc: 18-10, 30. perc: 21-13, 37. perc: 26-16, 39. perc: 26-19, 50. perc: 32-24, 55. perc: 32-28 és 60. perc: 35-29.

– A mai mérkőzésen mindenki jól teljesített, igazi csapatként dolgoztunk. Kidolgozott támadásainkat sikerült góllal befejeznünk. Öröm számomra, hogy a fiatalok magabiztos, gólerős játékkal tudták segíteni a csapatot. Bízom a további pozitív folytatásban – értékelt Prohászkáné Nemes Szilvia.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata a tabella kilencedik helyéről várhatja a következő fordulót, ahol a Mizse KC gárdáját fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)