Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Némethné Tóth Mária és Jakab Júlia lettek az év szakdolgozói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. február 26. 11:00
Némethné Tóth Mária és Jakab Júlia lettek az év szakdolgozói
Az egészségügyi dolgozókat a magyar ápolók napja alkalmából díjazták

némethné tóth mária és jakab júlia

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Rendhagyó körülmények között, kis létszámban emlékeztek meg február 26-án a magyar ápolók napjáról a Pándy Kálmán tagkórházban.

Mészáros Magdolna ápolási igazgató köszöntőjében elmondta, kórházuk már több mint egy évtizede minden évben megemlékezik Kossuth Zsuzsannáról, aki az 1848–49-es forradalom és szabadságharc alatt teremtette meg a modern ápolás alapjait.

Hozzátette, az elmúlt évben még a hagyományos keretek között ünnepelték a magyar ápolók napját, akkor még el sem tudták képzelni, hogy milyen lehet ilyen rendhagyó körülmények között dolgozni, megtapasztalni azt, amelyet az előttünk álló generációk sem tapasztaltak.

– Egy világjárvány közepén találtuk magunkat, újra kellett gondolni és szervezni az ápolást – emelte ki.

Aláhúzta: csak két kitüntetést adnak át, de szól ez mindazoknak, akik az elmúlt egy évben, valamint jelenleg is helytállnak, méltóképpen ápolják a betegeket.

mészáros magdolna

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén ketten, Némethné Tóth Mária és Jakab Júlia kapták meg az Év Szakdolgozója kitüntetést.

Némethné Tóth Mária 1998-ban ápolási asszisztensként kezdett el dolgozni a gyulai kórházban, a traumatológiai osztályon. Szakmai fejlődése érdekében, a munkája mellett, elvégezte az OKJ-s ápolóképzést, 2004-ben kapta meg az oklevelét. 2017-től kezdve a sürgősségi betegellátó osztályon állt ismét munkába a Pándy Kálmán tagkórházban. Ápolói tevékenységét mindig nagy figyelemmel, szakmai elkötelezettséggel végzi, a betegekkel való kapcsolata figyelemreméltó. Jelenleg sürgősségi szakápoló képzésben vesz részt.

Jakab Júlia – tanulmányai végzése mellett – segédápolóként kezdett dolgozni a kórházban 2002-ben, 2004-től pedig főállású ápolóként folytatta pályafutását az infektológiai osztályon. Később az alapellátásban dolgozott ápolóként, majd visszatért a kórházba. Aktívan részt vállalt a koronavírus-részleg indításában, kellő szigorral, szakmai tudással és példamutatással tanította be az új kollégáit.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)