Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Himmer Rezsőről, Himer I. Józsefről és Himer II. Istvánról nevezik el a gyulai centerpályát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2023. február 15. 16:00
Himmer Rezsőről, Himer I. Józsefről és Himer II. Istvánról nevezik el a gyulai centerpályát
Bemutatjuk a gyulai futballpályák névadóit (5. rész)

Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület döntése alapján, a Gyulai Városbarátok Körének javalatára, az Id. Christián László Városi Sporttelep futballpályáit és a gyulavári pályát olyan egykori játékosokról nevezik el, akik az előterjesztés szerint példaként állíthatók a fiatal sportolók elé. A névadók tiszteletére hamarosan emléktábla kerül a sporttelep büféjének és a gyulavári labdarúgópálya öltözőjének homlokzatára. Emellett mindkét helyszínen tájékoztatótábla is kikerül a futballisták életrajzával. A Gyulai Hírlap Székely Árpád, Tóth II. József és Durkó Károly összeállításával mutatja be a neves gyulai labdarúgókat.

Himmer Rezső (álló sor, jobbról az első) 1939-ben

Himmer Rezső Gyulán született 1900-ban. 17 évesen már szülővárosában futballozott, 1919-től 1929-ig pedig az NB I.-ben a Vasas színeiben játszott. 174 mérkőzésen 37 gólt rúgott. 1922-ben kétszer játszott a magyar A válogatottban. Hazatérve edzőként dolgozott Gyulán: az 1938–1939-es szezonban a Gyulai Torna Egylet (GYTE) edzője volt, majd az 1939–1940-es bajnokságban – Christián Lászlót váltva – a Gyulai Atlétikai Clubot (GYAC) irányította. Az 1942–1943-as szezonban is ő volt a GYAC edzője.

Balról térdel Himer I. József, jobbról Himer II. istván

Himer I. József (Fuszek) 1936-ban született Gyulán. Az általános iskola elvégzése után könyvelőtanfolyamot végzett, majd 1950-ben a Gyulai Építők labdarúgója lett. 1953-ban már a felnőttcsapat tagja volt. 1970-es visszavonulásáig a gyulai csapatban játszott, majd edzősködött (Gyulavári, Sarkad, Gyulai MEDOSZ). Ezután a vendéglátóiparban tevékenykedett. A valaha volt egyik legjobb Gyulán született labdarúgó volt. Remekül látott a pályán, több csatárból „csinált” gólkirályt, például öccséből és Boruzs Sándorból (Rosu). 60 évesen, 1996-ban hunyt el. Végakaratának megfelelően temetése a gyulai focipályán volt.

Himer I. József

Öccse, Himer II. István (Dorog) szintén Gyulán született 1940-ben. Az általános iskola elvégzése után kitanulta a lakatos szakmát. 1968-ban Szolnokon érettségizett, majd 1978-ban elvégezte a Testnevelési Főiskola szakedzői szakát, és számos szakirányú tanfolyamon is részt vett. 1954 és 1965 között a Gyulai MEDOSZ labdarúgója volt. 1965 és 1968 között a Szombathelyi Haladás NB I.-es csapatában 19 mérkőzésen lépett pályára, 1968 és 1971 között pedig a Szolnoki MTE NB II.-es csapatát erősítette. 1971 és 1972 között ismét a Gyulai MEDOSZ labdarúgója volt, majd befejezte a labdarúgást. Nem szakadt el kedvenc sportjától, hiszen a mai napig edzőként tevékenykedik. Többek között a következő csapatoknál dolgozott: SZEOL AK (NB I.), Szolnoki MÁV ( NB II.), Zalaegerszegi TE (NB II.), Szegedi Dózsa (NB III.), Makó (NB III.), Hódmezővásárhelyi METRIPOND (NB II.). A Gyulai MEDOSZ (NB III.) csapatát két alkalommal, 1982-ben, valamint 2001 és 2002 között edzette. Remekül érezte a kaput, ezért lehetett több esetben is az NB III.-as Keleti csoport gólkirálya. Specialitása volt (bátyjával egyetemben), hogy szögletből érintés nélkül gólt tudott lőni.

Himer II. István

Jobbról áll Himer I. József

Himer I. József 

Középen guggol Himer I. József

Balról áll Himer I. József 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)