Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula a legkeresettebb belföldi úti célok között volt 2022-ben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. február 10. 13:12
Gyula a legkeresettebb belföldi úti célok között volt 2022-ben
A szallas.hu adatai szerint harmadával nőtt tavaly a belföldi foglalások száma

Gyula is a legkeresettebb belföldi úti célok között volt tavaly – derül ki a szallas.hu közleményéből, amely kiemeli: tavalyelőtthöz képest harmadával nőtt a belföldi foglalások száma 2022-ben.  

A szálláskereső portál elemzése szerint a foglalások 95 százaléka valamelyik hazai településre szólt. A kiemelt időszakok belföldön már a 2019-es szintet hozták, vagy túl is szárnyalták azt. 2021-hez képest a foglalások száma 34 százalékkal emelkedett, a bruttó szobaárbevétel pedig 41 százalékkal nőtt.

A legkelendőbbek a két- és egyéjszakás utazások voltak, a legtöbben Budapestre, Siófokra, Egerbe, Hajdúszoboszlóra és Szegedre utaztak, de Pécset, Gyulát, Hévízt, Balatonfüredet és Zalakarost is sokan keresték fel.

A vendégek harmada hotelt, negyede apartmant, ötöde vendégházat, 15 százaléka panziót választott, további öt százalék pedig egyéb szállástípust keresett. Az adatokból az is kiderül, hogy tovább erősödött a wellness iránti kereslet, minden harmadik foglalás wellness-szálláshelyre szólt.

Az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 11 ezer forint volt, ami 13,3 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest.

Az elemzés arra is kitér, hogy a hazai turisztikai attrakciók közül a fürdők, a várak és a kastélyok voltak a leglátogatottabbak tavaly.

A közlemény idézi Szabó Zsoltot, a szallas.hu üzletágvezetőjét, aki szerint Gyula a várfürdő mellett a vár és az Almásy-kastély miatt is népszerű az utazni vágyók körében.

Az elemzésben azt is megjegyzik: az idei húsvéti hosszú hétvégére a tavalyi év azonos időszakához képest 58 százalékkal több foglalást regisztráltak eddig.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)