Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szallas Group: megnőhet a román–magyar turisztikai forgalom a Travelminit integrációjával

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2024. február 05. 15:02
Szallas Group: megnőhet a román–magyar turisztikai forgalom a Travelminit integrációjával
Az évi 18,5 millió látogatóval rendelkező Travelminit.ro átállt a Szallas.hu technológiai hátterére

Lezárta a Szallas Group a Travelminit International SRL., a romániai szállásfoglaló piac második szereplőjének integrációját, a most befejezett technológiai és szervezeti összeolvadással jelentősen nőhet a román–magyar turisztikai forgalom – közölte a Szallas Group az MTI-vel.

Ismertették: a romániai cég felvásárlását követő két év alatt lezajlott integrációval az évi 18,5 millió látogatóval rendelkező Travelminit.ro átállt a Szallas.hu technológiai hátterére.

A 2018-as összefonódásuk óta 2023 végére a Travelminit árbevétele és foglalási száma a nyolcszorosára nőtt, a következő 3-5 évben további négy-ötszörös növekedést várnak – jelezték.

Az integráció a magyar és a román vállalat valamennyi területét – az ügyfélszolgálatot, partnerkezelést, marketinget, értékesítést – érintette.

Nemcsak a vendégek kaptak vadonatúj foglalási oldalt Romániában, hanem a szálláshelyek adminisztrációs felülete is megújult – ismertette Rigó Ferenc, a Travelminit vezetője. Kihívást jelentett, hogy a román felületeken napi több tízezren keresnek szállást, és sok ezren foglalnak hetente – jegyezte meg.

A magyar vendégek Romániában 7500 szálláshelyből választhatnak, míg Romániában a vendégek már elérik a teljes magyar szálláskínálatot, ami közel 17 ezer szállásajánlatot tartalmaz.

A legtöbb Romániából érkező vendég elsősorban a kelet-magyarországi régióba látogat. Tavaly a leggyakrabban Gyula, Hajdúszoboszló, Budapest, Nyíregyháza, Szeged és Makó szálláshelyeit keresték a cég adatai szerint.

A Szallas Group első magyar cége, a Szallas.hu, 2007-ben alakult Magyarországon, és tizenkét év alatt miskolci turisztikai start-upból piacvezető belföldi online foglalási portállá vált. Ezután külföldi akvizíciókkal 5 országban tevékenykedő, 500 emberből álló csapattal dolgozó közép-európai cégcsoporttá (Szallas Group) nőtte ki magát. Tavaly a cégcsoportot az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion kockázati- és magántőke vállalattól megvette a lengyel Wirtualna Polska Holding.

A Kolozsvárról indult online foglalási oldal, a Travelminit.ro működése hasonló sikertörténet. A romániai szegmens 2018 óta aktív szerepet játszik a csoport működésében, ötéves stratégiájának kialakításában – jegyezte meg Rigó Ferenc.

A magyarországi cégek árbevétele 9,2 milliárd forint volt 2023-ban, ez közel 10 százalékos növekedés 2022-hez képest. A Travelminit International SRL 1,6 milliárd forint árbevételt ért el, ami 63 százalékos növekedés egy év alatt – közölték.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)