Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bemutatkoztak az idei Utazás Kiállítás díszvendégei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. február 19. 11:56
Bemutatkoztak az idei Utazás Kiállítás díszvendégei
Sajtóbeszélgetést tartottak Budapesten

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

Sajtóbeszélgetés keretében mutatták be a hétvégén Budapesten az idei Utazás Kiállítás díszvendégeit, köztük Gyula városát és Békés vármegyét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 46. kiállítás belföldi díszvendége Gyula és Békés vármegye lesz.

A város és a térség részvételéről Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Komoróczki Aliz, a vármegyei megjelenést koordináló Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást a pénteki sajtóeseményen.

A fürdővárosi polgármester korábban kiemelte: Gyulán a vendégéjszakák száma tavaly meghaladta a koronavírus-járvány előtti csúcsadatokat; míg 2019-ben 580 ezer vendégéjszakát töltöttek el a településen a turisták, a 2023-ban 600 ezernél is többet.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

A városvezető hivatalos közösségi oldalán a mostani sajtóbeszélgetés kapcsán azt írta: a turisztikai vásáron, melyet február 22. és 25. között rendeznek meg, Gyula és Békés vármegye központi helyszínen mutathatja be értékeit a Hungexpo A pavilonjában. „Gazdag gyulai programkínálattal, kóstolókkal és érdekességekkel várjuk a vendégeket” – tette hozzá.

Komoróczki Aliz korábban kifejtette: a legnagyobb hangsúlyt a kulturális turizmus kapja, de bemutatják az egészségturizmust, a természeti értékeket, a legnagyobb rendezvényeket, valamint a kisebb településeket is.

Arról is beszámolt, hogy díszvendégként a szervezőktől egy nagyobb médiacsomagot kaptak, amely számos megjelenést biztosít számukra.

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala 

A kiállításon Gyula mellett bemutatkozik még Békéscsaba mint Munkácsy városa, Szarvas, a történelmi Magyarország közepe, Békésszentandrás, Békés, Gyomaendrőd, a „Körösök ölelésében”, valamint Orosháza-Gyopárosfürdő mint az Alföld gyöngye. A slow turizmusra épülő kisebb települések és falvak értékeit az Alföld Slow Egyesületen keresztül, a vármegye természeti értékeit és ökoturisztikai kínálatát a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatósága révén ismerhetik meg a látogatók. Önálló attrakcióként lesz jelen az eseményen a lőkösházi kastély, a Békés Vármegyei Kormányhivatal a közfoglalkoztatási értéktárral, valamint a Békés Vármegyei Önkormányzat a 3D-s utazó értéktárral. A vármegye megjelenését támogatja a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság is.

Február 23-án délelőtt 11 órától az összes partnertelepülés bemutatkozik majd a rendezvényen egy sajtótájékoztató keretében. Gyulát és Békés vármegyét népszerűsíti majd koncertjével a gyulai kötődésű énekes, Hevesi Tamás, de lesznek gasztronómiai és mesterségbemutatók is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)