Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kovács Lajos is szerepel a Semmelweis Ignácról szóló filmben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2023. január 06. 18:00
Kovács Lajos is szerepel a Semmelweis Ignácról szóló filmben
Az alkotás valamikor idén kerülhet a mozikba

kovács lajos a láthatatlan gyilkos című filmben

Forrás: facebook.com/Semmelweisfilm

Nyáron kezdték el forgatni a Koltai Lajos által rendezett, A láthatatlan gyilkos című romantikus, történelmi drámát. A Semmelweis Ignácról szóló nagyszabású magyar film ötvenöt napig forgott, nagyrészt budapesti helyszíneken. A filmben a gyulai színművész, Kovács Lajos is szerepel.  

Lapunknak elmondta, tavaly három filmet forgatott: az első a Hadik, amelyben Kecskeméthy ezredest alakította, és többek között Tordi Gézával és Körtvélyessy Zsolttal játszott együtt. 

Fésős András barátom filmjében is játszottam, amely Kelj fel és járj címmel kerül majd a mozikba. Ebben egy hajómérnököt játszom – emelte ki, hozzátéve, hogy harmadik filmje A láthatatlan gyilkos volt az elmúlt évben.

– Ebben egy temetkezési vállalkozót játszom, akit Semmelweis nagyon nem kedvel, érthető módon, hiszen a halottakkal üzletelek – fejtette ki. 

Arra a kérdésre, hogy mikor láthatjuk az elkészült filmet, Kovács Lajos elmondta: előbb a legjobb jeleneteket válogatja ki a rendező, aztán kezdődik a vágás, mindez akár másfél évig is eltarthat.

Forrás: facebook.com/Semmelweisfilm

– Amíg bírom erővel, nem mondok nemet a felkérésekre. Koltai Lajossal többször is dolgoztam már korábban, úgy emlékszem, öt közös filmünk is volt, és mindig remek élmény volt, igazán profi a stáb, a színészek többnyire zseniálisak. Elolvasom az anyagot, és nagyjából már tudom, hogyan fogom megoldani, de a forgatáson nyilván a rendező, az operatőr elvárásait is teljesíteni kell. A stáb, a világosítótól a főszereplőig – akit Vecsey H. Miklós alakít – egytől egyig kiváló szakemberekből állt. 

A színművész hozzátette: a felvételek előtt nyolc-kilenc próba és ugyanennyi kamerás próba volt, amiket hat-nyolc felvétel követett.

– Hússzor-huszonötször átmenni egy jeleneten nehéz, mert koncentrálni kell, és nem mindig egyformán képes erre az ember, akár meg is zavarhat valami. A filmezés során a komfortzónánkat többnyire el kell hagynunk, percről percre váratlan dolgok történnek, amelyekre nem lehet otthon felkészülni, de ettől izgalmasak a felvételek.

Forrás: facebook.com/Semmelweisfilm

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)