Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán gyűltek össze az Alpokalja–Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület tagjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. október 05. 11:27
Gyulán gyűltek össze az Alpokalja–Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület tagjai
Gyulát is megismerhették a résztvevők

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Gyulán tartja Térségi Jövőkép Műhelyét az Alpokalja–Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület október elején a tagtelepülések képviselőinek részvételével.

A szervezőmunkát az Alföld Slow Egyesület segítette, így mutatkozhatott be a tagtelepülések között Gyula városa is.

Komoróczki Aliz, az Alföld Slow Egyesület egyik képviselője, szervezést segítő munkatársa lapunknak elmondta: az Alpokalja–Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület 2008-ban alakult, és 39 tagtelepüléssel működik.

– A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség támogatásával egy a Sopron–Fertőd térségre szabott mintatérségprogram keretében három alkalommal szerveztek tréninget, amely a térség felkészülését támogatta a 2007–13-as időszakra. A program nagyon sikeresnek bizonyult – avatta be lapunkat az előzményekbe. Hozzátette: a szervezetnek több milliárd forintot sikerült eddig elnyernie.

Komoróczki Aliz kifejtette: példaértékű számukra az egyesület jó gyakorlata, az évente megszervezett jövőképműhely, amely során a szervezet tagtelepüléseinek vezetői közösen gondolkodva, egymással partnerségben alkotják meg térségük jövőképét, és együtt dolgoznak annak sikeres megvalósításán. 

Mint megtudtuk, a településvezetők ellátogatnak ittlétük alatt ellátogatnak Kondorosra, ahol megtekintik a Kondorosi Csárdát és Csárdamúzeumot, Újkígyósra, ahol az Ipolyi Arnold Népfőiskola biztosít helyszínt a csapatépítésre, valamint Lőkösházára, ahol a Vásárhelyi–Bréda-kastély megtekintését követően 3D-s fényfestésen is részt vesznek majd. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)