Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 618 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. július 21. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 618 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök július 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 618 határsértőt tartóztattak fel és 176 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 165 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Bácsalmás, Bácsbokod, Vaskút, Bátmonostor, Tompa, Hercegszántó, Kisszállás, Újmohács, Csátalja és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 29 esetben összesen 354 határsértőt tartóztattak fel Pusztamérges, Mórahalom, Kübekháza, Szatymaz, Ruzsa, Mórahalom, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Zsira, Hegyeshalom, Fertőendrés, Und, Börcs és Várbalog közigazgatási területén 56, Pest megyében Cegléd és Újhartyán közigazgatási területén 29, Budapesten 1, Zala megyében Zalakomár és Pötréte külterületén 3, míg Fejér megyében Csákberény külterületén 10 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során nepáli, marokkói, egyiptomi, algériai, afgán, azeri, pakisztáni, indiai, tunéziai, szír, albán, kongói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 8 esetben összesen 143 főt, míg Bács-Kiskun megyében 4 esetben 33 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 9 esetben embercsempészés, 3 alkalommal közokirat-hamisítás, míg tiltott határátlépés miatt nem indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)