Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 571 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 28. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 571 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök az augusztus 27-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 571 határsértőt tartóztattak fel és 255 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 21 esetben összesen 101 határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Katymár, Hóduna, Bátmonostor, Bácsbokod és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 36 esetben, összesen 342 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Kiszombor, Öttömös, Domaszék, Ruzsa, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Pest megyében, Ócsa, Inárcs és Cegléd területén a rendőrök összesen 35 illegális migránst fogtak el.

Baranya megyében, Mohácson 5 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Győr, Csemeztanya, Újrónafő területén 33 határsértőt tartóztattak fel.

Békés megyében, Orosházán 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Fejér és Tolna megyében pedig összesen 54 illegális migráns tartóztattak fel, Bátaszék, Dunaföldvár, Bodajk és Bogyiszló területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, líbiai, kínai, pakisztáni, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 8 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 255 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, 8 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Győrben augusztus 27-én 0 óra 15 perckor a rendőrök egy üzbég férfit állítottak meg, aki egy személyautót vezetett. A járműben 13, magát pakisztáninak valló – okmányokkal nem rendelkező – férfi utazott.

Ásotthalomnál, az 55-ös számú főút 28. kilométerénél augusztus 27-én 1 óra 50 perckor a járőrök egy szlovák kisteherautót és annak szintén szlovák vezetőjét ellenőrizték. A jármű rakterében 18, magát szírnek valló illegális migránst szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztálya jelzése alapján Inárcsnál, az M5-ös autópálya 35. kilométerénél augusztus 27-én 2 óra 50 perckor egy transzportert és annak román sofőrjét ellenőrizték a rendőrök. A jármű rakterében 12 illegális migránst találtak.  

Szany belterületén állítottak meg a csornai rendőrök augusztus 27-én 11 óra 15 perckor egy magyar forgalmi rendszámú autót, amelyet egy szerb férfi vezetett. A megállítást követően a gépkocsi rakterében utazók kiugrottak és elfutottak. A keresés eredményeként nyolc, magukat afgánnak valló illegális migránst a rendőrök megtaláltak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján a rendőrök intézkedés alá vontak Ócsa közigazgatási területén augusztus 27-én 21 óra 05 perckor egy szerb honosságú gépkocsit, akinek a vezetője elmenekült a helyszínről, - felkutatása folyamatban van.  A gépkocsiban 16, magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Bogyiszló külterületén, az M9-es autóúton augusztus 27-én 21 óra 30 perckor a járőrök egy magyar kisteherautót és annak moldáv vezetőjét ellenőrizték. A jármű rakterében 20, magát szírnek valló illegális migránst szállított.

Kiskunmajsa külterületén, az 5409-es úton, a rendőrök augusztus 27-én 23 óra 30 perckor egy szerb rendszámú gépjárművet és annak szerb sofőrjét ellenőrizték. A járműben 7, magát afgánnak és indiainak valló illegális migráns tartózkodott.

Ruzsán augusztus 27-én 23 óra 25 perckor a rendőrök egy szerb férfit állítottak meg, aki egy személyautót vezetett. A járműben 10, magát pakisztáninak és indiainak valló – férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)