Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megérkezett a Közösségépítő Kultúránk Programsorozat Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. június 24. 11:00
Megérkezett a Közösségépítő Kultúránk Programsorozat Gyulára
Több mint háromezer vendég látogat el Gyulára

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A Közösségépítő Kultúránk Programsorozat keretében több mint háromezer közművelődési szakember és aktív közösségi tag ismerheti meg a gyulai várat, az Almásy-kastélyt és Gyula más nevezetességeit augusztus végéig. 

A programsorozatot a Nemzeti Művelődési Intézet indította el 2020-ban az Emberi Erőforrások Minisztériumának Lázár Ervin Programja támogatásával. Az esemény célja, hogy a résztvevők megismerjék a közművelődés kultúraközvetítő, közösségépítő szerepét. Az előadó-művészeti produkciók egy részét a Déryné Program támogatásával szervezik a programsorozat keretében.

2022-ben négy helyszínen, Gyulán, Kápolnásnyéken, Kiscsőszön és Lakitelken várják a közművelődési intézmények, színterek és fenntartóik munkatársait, a művelődő közösségek és az amatőr művészeti csoportok vezetőit, tagjait.

A fürdővárosba tíz napon keresztül nyolcbusznyi vendég, összesen 3200 résztvevő érkezik az ország minden pontjáról. A látogatók megismerhetik Gyula fő nevezetességeit, és megtekinthetik a Viharsarok Táncszínház rendhagyó történelemóráját.

Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója lapunknak kifejtette: az ilyen jellegű események nemcsak a látogatószám, hanem a marketing szempontjából is fontosak. 

– Ezek a közösségek olyan településekről is jönnek, ahonnan ritkán érkeznek vendégek Gyulára. Volt, hogy egy 42 fős csoportból 39-en nem jártak még a fürdővárosban, ők remélhetőleg messzire is elviszik Gyula jó hírnevét – mondta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)