Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Németjuhászkutya-kiállítást rendeztek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 18. 15:00
Németjuhászkutya-kiállítást rendeztek Gyulán
Fürdővárosi érmek a nemzetközi rendezvényen

Cseke Zsolt - Kampa van Contra kutyája a mezőny elején

Első alkalommal rendeztek MNJK DERBY vézentesztet és kiállítást német juhászkutyáknak április 1–2. között Gyulán, a Thermal Campingben, a megmérettetésen a gyulai Schriffert György és Cseke Zsolt is dobogós helyen végzett a kutyájával.

Cseke Zsolt, aki a verseny főszervezője is volt, elmondta, várhatóan évente megrendezik majd az eseményt Gyulán. Kiemelte: a mostani rendezvényen a felvezetett kutyákat a Németországból érkező Rainer Mast bírálta el, aki a német juhászkutyák nürnbergi világtalálkozójának is az egyik bírója lesz.

A gyulai rendezvény első napján az előre regisztrált 12 kutya úgynevezett vézenteszten vett részt, amely 21 idegrendszeri és szocializációs feladatot tartalmazott. A szerb, román és magyar ebek között Cseke Zsolt két kutyája, Zira van Contra és Falvavölgyi Macho is ott volt, és sikeres vizsgát tett. Ez a vizsga is szükséges egyébként ahhoz, hogy egy kutya magasabb tenyésztési minősítést kapjon Németországban.

A második napon fajtakiállítást rendeztek külföldi és hazai kiállítókkal. Ezen a kutyákat anatómiailag vizsgálták meg, és a koruknak megfelelő osztályokban versenyeztették őket. A megmérettetésen két gyulai eb is elindult. Schriffert György Afra vom Hunnenland nevű kutyája a kölyök hosszú szőrű szuka osztályban harmadik helyezést ért el, míg Cseke Zsolt Kampa van Contra nevű szuka kutyája pedig a legnépesebb minim bébi szuka osztályban az élen végzett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)