Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai kutyás siker a Sieger Show-n

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. november 12. 11:00
Gyulai kutyás siker a Sieger Show-n
Zira lett a legszebb magyar kölyök szuka a németjuhászok versenyén

Zira van Contra a dobogó második fokán

Gyulai kutya végzett a második helyen a németjuhász kutyák csúcsrendezvényének számító Sieger Show-n, melyet idén októberben rendeztek meg hazánkban.

A kutyákat küllemük alapján versenyeztették, különböző korosztályokban. Többek között az állatok színe, megjelenése és formája is szerepet játszott az értékelésnél.

Cseke Zsolt, a dobogós helyen végzett gyulai eb, Zira van Contra gazdája elmondta: kutyája a 9–12 hónapos szukák között szerezte meg a második helyet. Hozzátette, Zira a legszebb magyar kölyök szuka volt, hiszen az első és a harmadik helyen külföldi kutyák végeztek.

Falvavölgyi Macho

Az 1989 óta kutyákkal foglalkozó Cseke Zsolt arról is említést tett, hogy a növendék osztályban indult, harmadik helyet megszerző kan kutya, Falvavölgyi Macho is Gyulára került a rendezvényt követően. A gazditól megtudtuk, jövőre több hazai és nemzetközi kiállításon szeretne elindulni kutyáival.

Kérdésünkre azt is hozzáfűzte, hogy a legnagyobb álma a 2022-es németországi Sieger Show-n való részvétel. A megmérettetésen a fiatal osztályban induló Zira és Macho mintegy kétszáz kutya közt versenyzik majd. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)