Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legjobbak közé választották a gyulai németjuhászt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2023. július 19. 16:00
A legjobbak közé választották a gyulai németjuhászt
Cseke Zsolt kutyája, Zira van Contra megkapta a legjobb tenyészeknek járó minősítést Olaszországban

A 10. helyen végzett, ezzel megkapta a legjobb tenyészeknek járó minősítést a gyulai Cseke Zsolt kutyája, Zira van Contra júniusban Padovában, a németjuhászoknak rendezett főtenyészszemlén.

A kutya gazdája lapunknak elmondta: ezzel az eredménnyel Zira az idei év eddigi legnagyobb magyar sikerét érte el a németjuhászok között.

Cseke Zsolt kiemelte: az Olasz Sieger Show a világ második legnagyobb németjuhász-főtenyészszemléje a németországi esemény után; az idei megmérettetésre több mint 700 kutyát neveztek öt osztályban.

A gyulai kutya – amely tavaly a fiatal németjuhászok osztályában 91 eb közül a hatodik lett a szemlén – idén a szukák munkaosztályában szerepelt, ahol 121 németjuhásszal versenyzett.

Mint megtudtuk, a legmagasabban rangsorolt osztályban szereplő kutyákat a küllemük mellett az őrző-védő feladatban nyújtott teljesítményük alapján is pontozták. Utóbbiban Zira bekerült az öt legjobb közé.

A szemle végén a 10. helyre rangsorolt ebet a bíró osztályában beválasztotta a 13 legjobb közé, ezzel megkapta a legkitűnőbbeknek járó VA-címet – idézte fel a kutya tulajdonosa, hozzátéve, hogy ez számára és Zira tenyésztője, Széplaki Dóra számára is nagy siker.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)