Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A közvilágítás volt az interpellációs óra egyik témája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterHÍREK • 2022. február 24. 13:05
A közvilágítás volt az interpellációs óra egyik témája
A képviselő-testület február 24-i ülésén gyalogos-átkelőhelyek és a Szentháromság-csatorna is szóba került

A megszokott módon az interpellációs órával kezdődött a gyulai képviselő-testület ülése február 24-én. A grémium a közvilágításról, gyalogos-átkelőhelyekről, a parkolásról, valamint a Szentháromság-csatornáról is tanácskozott.

a képviselő-testület február 24-i ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az interpellációs kérdések előtt a testület megemlékezett Őri László egykori önkormányzati képviselőről, aki az év elején hunyt el, valamint azokról, akik az ukrajnai orosz hadműveleteknek estek áldozatul.

Az első kérdező Kiss Tamásné (Fidesz) volt, aki két témával érkezett az ülésre. Elmondta: a város több pontján tapasztalható, hogy a közvilágítási problémák hónapok óta megoldatlanok. Második felvetésében arról érdeklődött, hogy a Gyöngyvirág térhez, illetve a Paradicsomi ABC-hez tervezett gyalogos-átkelőhelyek mikor készülnek el.

kiss tamásné

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester kiemelte: a közvilágítást üzemeltető szolgáltatónak rövidesen lejár a szerződése az önkormányzattal, ezért új közbeszerzést írnak ki. Mint mondta, bármilyen szolgáltatót nem lehet megbízni ezzel a munkával, hiszen különleges engedély kell ahhoz, hogy valaki a közvilágítás javításával foglalkozhasson.

Molnár Csaba, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője hozzátette: a pandémia okozta cégbezárások miatt akadozik az alkatrészellátás, a szolgáltató szerint ezért késnek a javításokkal. Az új közbeszerzés során szigorú szabályokat fektetnek le, amelyek biztosíthatják, hogy a későbbiekben ne legyenek ilyen jellegű problémák.

A gyalogos-átkelőhelyekkel kapcsolatban elmondta, hogy tavaly elkészítették mindkét zebra engedélyezési tervdokumentációját, de az engedélyezésre még nem került sor. A Rulikowski utca felújítása során ki fogják építeni a megfelelő járdacsatlakozásokat, ezt követően kerülhet sor a lámpák cseréjére, ezután festhetik fel az átkelőket.

vigné fábián diána

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Másodikként Vigné Fábián Diána (Gyulai Városbarátok Köre) kapott szót, aki ugyancsak a közvilágítás miatt interpellált. Elmondása szerint a Pósteleki utcáról nyíló Kiskert utcában több helyen nincs közvilágítás, így a gyermekek iskola után, a felnőttek munka után mennek sötétben haza. A képviselő azt kérdezte, megoldható-e, hogy a meglévő oszlopokon legyen lámpa is.

Molnár Csaba kiemelte: a körzeti karbantartási keret terhére minden évben összegyűjtik azokat a közvilágítási szórványbővítési igényeket, amelyek képviselői vagy lakossági igényre merültek fel.

Mint mondta, a szakaszon vannak lámpák, de külterületi utca lévén vannak sötétebb részek. Hozzátette, hogy célszerű lenne a városban felmerült hasonló igényeket egyszerre felmérni, majd azokra forrást keresni, és elvégezni a munkálatokat.

ökrös istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Utolsóként Ökrös István (Fidesz) tette fel kérdéseit. Először a Gyulakonyha mögötti parkolóról interpellált, amellyel szemben van egy füves rész. Az autósok ezt a területet szintén parkolónak használják, aztán felhordják a sarat az úttestre, ezért jó ötletnek tartaná, ha ezt a szakaszt murvával vagy hasonlóval szórnák le. A képviselő második felvetésében a Szentháromság-csatornáról beszélt, amely nincs jó állapotban, sok benne a növény, mindez pedig a Bárdos-tó halállományát is veszélyeztetni fogja.

Görgényi Ernő elmondta, hogy a mérnöki osztály számításai szerint körülbelül 150 ezer forintos költséggel megoldható, hogy egy méter szélességben, harmincöt méter hosszan feljavítsák a szakaszt mart aszfalttal.

A Szentháromság-csatorna kapcsán megígérte, hogy a következő TOP-os pályázati ciklusban beleveszik a fejlesztést a csapadékvíz-rendszerek felújítását célzó programba. Hozzátette, hogy a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. dolgozói a tél folyamán levágták és elszállították a növényeket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)