Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hajszálon múlt a hazai győzelem

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. december 13. 16:00
Hajszálon múlt a hazai győzelem
Gyulai Color KE–BKG-PRIMA Akadémia Debrecen 71-74 (26-17, 11-17, 13-18, 17-15, 4-7)

Az NB II.-es kosárlabda-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Color KE csapata a Prima SE II. együttesét látta vendégül december 11-én. Hajdu Zoltán legénysége a győzelemért járó pontokért lépett a palánkok alá.

nagy csatát láthattak a hazai szurkolók

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A két együttes egymás közvetlen riválisként érkezett a találkozóra. A fürdővárosi gárda az előző fordulóban vereséget szenvedett békéscsabai ellenfelétől, ám azt megelőzően hazai pályán kosarazta le a szomszédvári alakulat második számú csapatát.

A Hajdu-csapat kiválóan kezdte a találkozót, a mérkőzés első pontjainak megszerzés után folyamatosan lépett el riválisától. A Fórián Bence által diktált gyulai támadások sorra pontokkal fejeződtek be, a fegyelmezett védelemnek köszönhetően pedig egyre nagyobbra nyílt a két csapat közötti olló. A hazai együttes fokozatosan lépett el ellenfelétől, így kilencpontos előnnyel zárta az első negyedet.

A második etapot villámléptekkel kezdte a vendégcsapat, a pontosabban célzó támadásoknak és felkeményedett védekezésnek köszönhetően ki is egyenlítette a találkozó állását. Hajdu Zoltán együttese azonban ismét lendületet vett és hárompontos előnnyel a fordult a harmadik „felvonásra”.

A folytatásban már a debreceni gárdának jött ki jobban a lépés, ám az utolsó negyedre újra visszajött a mérkőzésbe a gyulai alakulat, amely döntetlenre mentette a találkozót. A végjátékot a vendégcsapat bírta jobban idegekkel, a 4-7-es etap után pedig a Prima SE örülhetett a bajnoki pontoknak.

A Gyulai Color KE csapata vereségével visszacsúszott a tabella 11. helyére. Hajdu Zoltán együttese a következő fordulóban a nagy rivális Mezőberényi KK otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)