Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai siker az Év Szaloncukra versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. november 24. 15:00
Gyulai siker az Év Szaloncukra versenyen
A gyulai Kézműves cukrászda sós karamellás szaloncukra a harmadik helyen végzett

Balogh László mestercukrász, a gyulai Kézműves cukrászda tulajdonosa

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Harmadik helyen végzett a gyulai Kézműves cukrászda sós karamellás szaloncukra az Év Szaloncukra Verseny kézműves kategóriájában – tájékoztatták lapunkat a megmérettetés szervezői.

A versenyen kiválasztották az év szaloncukrát, valamint a legjobb kézműves, cukormentes, alacsonyabb árú, marcipános, zselés, kókuszos, karamellás és mogyorós édességét, illetve a 2021-es év legjobb újdonságát. A kategóriák kiválasztásában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget.

A meghívott zsűritagok mellett a verseny Facebook- és Instagram-oldalának követői közül többeknek is lehetőséget biztosítottak a kóstolásra, továbbá a Szeretem a csokit YouTube-csatorna videós párosa, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Nagycsaládosok Kispesti Egyesületének tagjai is segítségére voltak az ítészeknek.

Mint megtudtuk, idén a díjnyertes édességeket 152 szaloncukor közül választották ki. Az év szaloncukra kategória első helyén a gödöllői Sulyán cukrászda Egy falat Mennyország elnevezésű süteményének szaloncukor-verziója végzett. A második a kiskunlacházi Demeter Chocolate jamaicai feketekókuszos, fehér csokis szaloncukra lett, amely több díjat is besöpört a harmadik helyen pedig a Stühmer pisztáciakrémes szaloncukra végzett.

A verseny kézműves kategóriájában a gödöllői Sulyán cukrászda fehér csokoládéba mártott roppanó kekszes trüffelszaloncukra lett az első, a második helyen a Demeter Chocolate jamaicai feketekókuszos szaloncukra végzett, a harmadik helyet pedig a gyulai Kézműves cukrászda sós karamellás szaloncukra szerezte meg.

Balogh László mestercukrászt, a Kézműves cukrászda tulajdonosa lapunknak elmondta: saját recept alapján készült a díjazott édesség.

– Ez az íz bonbon formájában már egy ideje létezik nálunk. A szaloncukor-változat tavaly született, és mivel szerették a vásárlóink, idén is helyet kapott a kínálatban – árulta el.

A tulajdonostól megtudtuk, idén tizennégyféle szaloncukrot kínál a cukrászda. A legnépszerűbbek közé tartozik a mogyorónugát-ízű, a kókuszkrémes, a málnás-pisztáciás és az idén bevezetett zserbóízű szaloncukor. Balogh László azt is elmondta, hogy idén új zselés szaloncukorral is előrukkoltak, amely karamell-barack-passiógyümölcs ízű.

A verseny díjazottjai

Az év szaloncukrai:

1. Sulyán cukrászda – Egy falat Mennyország sütemény szaloncukor-verziója
2. Demeter Chocolate – jamaicai feketekókuszos szaloncukor fehér csokoládéval
3. Stühmer – pisztáciakrémes szaloncukor

Az év kézműves szaloncukrai:

1. Sulyán cukrászda – roppanó kekszes fehér csokoládés trüffelszaloncukor fehér csokoládéban
2. Demeter Chocolate – jamaicai feketekókuszos szaloncukor fehér csokoládéval
3. Kézműves cukrászda – sós karamellás szaloncukor

Az év cukormentes (hozzáadott cukrot nem tartalmazó) szaloncukrai:

1. Stühmer – mogyorókrémmel töltött tejcsokoládés szaloncukor édesítőszerekkel
2. Lissé – aranygaluskás szaloncukor hozzáadott cukor nélkül
3. Stühmer – narancsos szaloncukor édesítőszerekkel

Az év szaloncukra 599 Ft/100 g alatti árkategóriában:

1. Tesco – banános-ropogós és málnás-robbanócukros szaloncukor
2. Lidl – fehér csoki eperrel és barackkal, hozzáadott cukor nélküli szaloncukor
3. Boci – meggyes zselés szaloncukor

A legjobb zselés szaloncukor: Chocco Garden – meggyes zselés szaloncukor
A legjobb marcipános szaloncukor: Hóvirág fagylaltbár – vörösboros-aszalt szilvás szaloncukor
A legjobb mogyorós szaloncukor: Stühmer – piemontei mogyorós szaloncukor
A legjobb karamellás szaloncukor: Keszthelyi Sütibolt – roppanó ostyás sós karamellás szaloncukor
A legjobb kókuszos szaloncukor: Demeter Chocolate – jamaicai feketekókuszos szaloncukor fehér csokoládéval
Az év új íze: Boci – meggyes zselés szaloncukor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)