Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyeztetések kezdődtek az M44-es gyorsforgalmi út meghosszabbításáról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. november 24. 15:26
Egyeztetések kezdődtek az M44-es gyorsforgalmi út meghosszabbításáról
Előzetes döntés-előkészítő tanulmány készül

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat

Előzetes döntés-előkészítő tanulmány készül az M44-es gyorsforgalmi út sarkadi térség irányába történő meghosszabbításáról és a tervezett romániai gyorsforgalmi úttal való összeköttetéséről – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Önkormányzat.

Mint írták, a határ romániai oldalán elkezdődött az Arad és Nagyvárad közötti gyorsforgalmi út koncepciójának tervezése. Ennek kapcsán egyeztetett Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke, Thoroczkay Zsolt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetője, Antoni Zsolt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője, Cserkúti András, a Magyar Közút Zrt. Békés megyei igazgatója, Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere, Povázsai Pál, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője és a Békés Megyei Kormányhivatal képviselői.

A tanácskozáson megvizsgálták, hogyan lehetne az M44-es meghosszabbításával Magyarországot és Békés megyét összekapcsolni a tervezett partiumi gyorsforgalmi úttal. Megállapodás született arról, hogy előzetes döntés-előkészítő tanulmány készül az M44-es gyorsforgalmi út meghosszabbításáról és a tervezett romániai gyorsforgalmi úttal való összeköttetéséről – olvasható a közleményben.

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)