Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fanyarka- és mandarinpárlat lett a legjobb

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. szeptember 18. 10:05
Fanyarka- és mandarinpárlat lett a legjobb
Megvannak a Brillante 2021 győztesei

a Brillante 2021 díjazottjai

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kihirdették a Brillante 2021 – Bérfőzetők és Magánfőzők Nemzetközi Párlatversenyének győzteseit szeptember 17-én a Gyulai Pálinkafesztivál keretében, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Stefánia-szárnyának báltermében.

A legjobb magánfőzött párlatnak Havelda Zoltán fanyarkapárlatát, a legjobb bérfőzetett párlatnak Pataki Attila mandarinpárlatát választották. Az év legeredményesebb magánfőzőjének járó díjat Vass Csongor és János András Előd párosa kapta. Az év legeredményesebb bérfőzetője Berecz Csaba, az év legeredményesebb bérfőzdéje Pucsok Sándor Tiszadadai Pálinkafőzdéje lett. Az eredményhirdetésen emellett számos különdíj is gazdára talált.

A szervezőktől megtudtuk, a versenyre idén összesen 911 minta érkezett Magyarország szinte minden részéről és a határon túlról, Szerbiából, Romániából és Szlovákiából. Bérfőzetett párlatból 237 mintát, magánfőzött párlatból 674 mintát küldtek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Volt, aki egy mintával regisztrált, de olyan is akadt, aki majd félszázfajta párlatot nevezett a megmérettetésre. Legtöbb párlat az idei évben ismét szőlőből érkezett, de a szilva, a vadon termő és az erdei gyümölcsök kategóriája is népszerű volt. 

A zsűri megvizsgálta, hogy a termék ízében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett az ítészek a textúrát és az összbenyomást is pontozták.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)