Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fiataloknak szóló értéktári kiadvány készült

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. szeptember 02. 14:31
Fiataloknak szóló értéktári kiadvány készült
A füzetet a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület által elnyert támogatásból jelentették meg

Kiss József, Kónya István, Fodor György és Bagyinszki Zoltán 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Fiataloknak szóló értéktári kiadvány készült a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület által elnyert pályázati támogatásból – mondta el Kiss József projektgazda, a szervezet elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Közölte: az egyesület 3,6 millió forintot nyert el az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság közös pályázatán a helyi értékeket népszerűsítő, fiataloknak szóló programok szervezésére.

Mint ismertette, az összegből roll-up kiállítássorozatot, valamint élő és internetes értéktári diákvetélkedőt rendeztek, szakemberek vezetésével értéktári sétákat tartottak, és fát ültettek, amellyel a helyi természeti értékekre szerették volna felhívni a figyelmet. Hozzátette: a pályázat keretében internetes közvélemény-kutatást is végeztek, és a diákok javaslatai alapján aktualizálták, frissítették a gyulai értékeket bemutató honlapot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Hangsúlyozta: a szintén a támogatásból megvalósuló, Fodor György és Bagyinszki Zoltán által készített album célja is az volt, hogy megismertesse a fiatalokkal a gyulai értékeket, melyek része hungarikum, illetve megyei érték.  

Bagyinszki Zoltán, Gyulai Települési Értéktár Bizottság tagja elmondta: a csaknem 50 oldalas füzetből első körben ezer példány készült. Jelezte: a kiadványt a gyulai középiskolákba juttatják el, és a hétvégi Megyenapon is osztogatni fogják.   

Fodor György, a települési értéktár szakértője kifejtette: arra törekedtek, hogy olyan „diákbarát” kiadvány készüljön, amely könnyen befogadható és érdekes a fiatalok számára. Hozzátette: a gyulai értékek sokszínűek, így a füzetben is többféle témakör jelenik meg, az agráriumtól kezdve a kultúrán, az épített örökségen és az ipari megoldásokon át a sportig.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kónya István alpolgármester, Gyulai Települési Értéktár Bizottság elnöke kiemelte: a helyi értéktárba nyolc év alatt 30 értéket vettek fel, és hamarosan további öt értékkel bővül a lista. A bizottság szeptemberi ülésén kerülhet be az értéktárba a Gyulai Pálinkafesztivál, a Weisz-villa mint közösségi és közművelődési tér, a gyulai szecessziós építészeti örökség és Pfaff Ferenc építőmester munkássága, a gyulai kukoricamalom, továbbá a gyulai szeniorúszás.

Az alpolgármester jelezte: a kiadványban ez utóbbiak is szerepelnek.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)