Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harangszóval indult útjára a szeniorok úszóversenye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. augusztus 27. 15:45
Harangszóval indult útjára a szeniorok úszóversenye
Ötvenegyedik alkalommal rendezik meg a Dr. Regele Károly Emlékversenyt Gyulán

Az emlékverseny gyulai résztvevői

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Nyitóceremóniával vette kezdetét az 51. alkalommal megrendezett, három napon át tartó Dr. Regele Károly Emlékverseny augusztus 28-án a Gyulai Várfürdőben.

A versenybírók bevonulása után a résztvevőket Kónya István alpolgármester és Kun Miklós, a Gyula Várfürdő Kft. ügyvezetője köszöntötte, majd Regele Piroska, Dr. Regele Károly Senior Úszóklub elnöke kolompszóval indította útjára a nemzetközi versenyt. 

Az alpolgármester beszédében kiemelte, nagy öröm, hogy a város 51. alkalommal láthatja vendégül a szenior úszósport mezőnyét. A rendezvény az elmúlt évek alatt egyfajta úszóünneppé vált, amelyet az alapító leánya, Regele Piroska méltó módon visz tovább.

Kun Miklós örömét fejezte ki, hogy felújított versenyuszodában köszöntheti a résztvevőket.

A szenior sportolók ezúttal is tizenöt egyéni és hét váltó korcsoportban versenghetnek egymással. A hagyományos versenyszámok mellett idén sem maradnak el a látványos párharcokat ígérő betétszámok. Izgalmas csatákat láthatnak a látogatók a családi váltóban és az esélyegyenlőségi futamban is.

A verseny egyik legkiemelkedőbb része a dr. Regele Károly-emlékúszás. A 200 méteres férfi és női vegyesúszás vándorserlegét a rajthoz állók legidősebb korcsoportjának győztese nyeri el.

A versengés a pillepárbaj alatt éri majd el tetőfokát, a kétfős váltók kétszer ötvenméteres futamokban úsznak egymás ellen mindaddig, amíg csak két pár marad versenyben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)