Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pro Arte díjat kapott Lobó-Szalóky Lázár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. március 03. 13:00
Pro Arte díjat kapott Lobó-Szalóky Lázár
A díjat olyan művészek vehetik át, akik a megelőző években komoly sikereket értek el

Lobó-Szalóky Lázár

Fotó: Gyulai Hírlap

Idén három fiatal énekes-zenész: Gájer Bálint, Lobó-Szalóky Lázár és Gotthard Ádám részesült Pro Arte díjban. Az elismeréseket március 1-jén este ünnepélyes díjátadón adták át a Gellért Hotel dísztermében – tájékoztatta lapunkat a You and Media Management sajtóirodája.  

Mint írják, a Pro Arte díjat 2017-ban alapította a legendás Bojtorján együttes énekese, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Pomázi Zoltán, a Római Sas Birodalma Lovagrenddel és a kanadai Calgary Arts and Heritage Foundation művészeti alapítvánnyal karöltve. A díjat minden évben olyan magyar művészek vehetik át, akik a megelőző években komoly sikereket értek el hazai és nemzetközi szinten. Ennek értelmében az elismerést nemcsak Magyarországon, hanem Kanadában élő magyar előadók is megkaphatják. A díj egy aranyozott plakettet és egy oklevelet tartalmaz. 

2017 óta a kitüntetést elnyerte többek között az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója, Szerényi Béla népzenész és hangszerkészítő mester, Jónás Gabriella Kanadában élő zongoraművésznő, valamint Savanya István költő. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)