Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Diákkonferenciát tartottak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. augusztus 14. 14:00
Diákkonferenciát tartottak Gyulán
A szűk körű rendezvényre a testvérvárosokból is érkeztek

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Testvérvárosi diákkonferenciát szerveztek augusztus 14-én Gyulán a Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben elnevezésű EFOP-projekt keretében. A rendezvényen a tanulók és a megjelent szakemberek előadásokat hallgathattak meg többek között arról, mi kellene ahhoz, hogy egy-egy település nagyobb hatékonysággal tarthassa meg fiatal lakosait. 

Mint megtudtuk, a program célja, hogy a helyi és a testvérvárosokból érkező fiatalok meghatározzák a jövőbeni céljaikat, tapasztalatot cseréljenek a településükön megvalósuló jó gyakorlatokról, és szorosabbá tegyék az együttműködésüket. 

Sós Judit, a projekt szakmai vezetője lapunknak elmondta: korábban több olyan eseményt is szerveztek a pályázat keretében, ahol a fiatalok elmondhatták a véleményüket.

sós judit

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Hozzátette, a mostani rendezvényre a fiatalok mellett iskolai szociális munkások is érkeztek, és a projekt néhány szakértője is ellátogatott az konferenciára. A szakmai vezetőtől azt is megtudtuk, hogy az esemény egyik fontos témája volt az online-offline egyensúly megtartása. 

A téma kapcsán mások mellett Herczeg Viktória tartott előadást a helyszínen. Kérdésünkre elmondta: fontos, hogy a fiataloktól ne legyen megvonva egészen a digitális eszközök használatának lehetősége, hiszen az akár az iskolai tananyag elsajátítása vagy a barátokkal való online kapcsolattartás miatt is lényeges lehet, az egyensúly kialakítása azonban nagyon fontos.

Herczeg Viktória

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– A túl sok információ a központ idegrendszer túlingerléséhez vezethet, ami azt eredményezheti, hogy nehezebben találja meg a kontrollt a fiatal – fejtette ki. 

A rendezvény másik fontos eleme az Ifjúsági Jövőműhely Program volt. A szervezők, Kiss József és Koszecz Sándor többek között azt a kérdést vizsgálták meg, mitől jönnének vissza a fiatalok még nagyobb számban a városba, mik azok a kulturális, infrastrukturális fejlesztések, amelyeket a fiatal korosztály igényelne a településeken.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)