Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A humánszolgáltatásokat fejlesztették

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. augusztus 25. 15:20
A humánszolgáltatásokat fejlesztették
Pályázati támogatásból valósítottak meg programokat a kelet-békési térségben

alt norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben elnevezésű projekt zárókonferenciáját rendezték meg augusztus 25-én az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Az eseményen Alt Norbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, a projekt egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően 2018 novemberében indult el, és a koronavírus-járvány miatt hosszabbra nyúlt, mint tervezték.

Az elért eredményekről Sós Judit, a projekt szakmai vezetője számolt be. Megtudtuk, hogy a projekt keretében a Gyulai járás településein és Dobozon valósítottak meg programokat. Cél volt a humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása és a szakember-ellátottság növelése, a helyi kisközösségek társadalmi szerepének erősítése, a települések megtartó erejének javítása, valamint a hátrányos helyzetű emberek támogatása.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hozzátette: a projekt során hat intézményben valósítottak meg szervezetfejlesztési programot, ösztöndíjpályázatot írtak ki a potenciális munkavállalóknak, de voltak közösségfejlesztési, életminőség-javító, illetve -megtartó és az egészségfejlesztést célul kitűző rendezvényeik is. A hátrányos helyzetű embereket képzésekkel és kompetenciafejlesztő programokkal igyekeztek visszajuttatni a munkaerőpiacra.

A zárókonferencián Magyar Szabolcs, az OFA regionális szakmai munkatársa, valamint Dombi Boglárka szakértő, az Ötletfa tanodavezetője tartott előadást, majd szakmai kerekasztal-beszélgetésre invitálták a jelenlévőket.

sós judit

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)