Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Módosult Gyula város önkormányzatának szociális rendelete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. június 27. 15:54
Módosult Gyula város önkormányzatának szociális rendelete
A változásokkal a jogosultak körét szeretnék kiszélesíteni

Változott a helyi önkormányzat szociális rendelete – erről számolt be Görgényi Ernő polgármester és Sós Judit, a szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztály vezetője június 27-én. A módosulásokat azért eszközölték, hogy szélesebb legyenek azoknak a köre, akik igénybe vehetik a támogatásokat.

görgényi ernő és sós judit

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta: a szociális rendelet azon rendelkezéseit módosították, amelyek a helyi önkormányzati szociális ellátásokhoz való hozzáférést szabályozzák. Megemelték a jövedelemhatárokat, amelyek megalapozzák a jogosultságot, tekintettel arra, hogy emelkedő fizetésekkel, másrészt a családi adókedvezményekkel egy olyan réteg is kicsúszott a helyi ellátások köréből, akik joggal tarthatnak igényt a segítségre.

A részletekről Sós Judit számolt be: mint mondta, az egyik legtöbb családot érintő segítség a lakhatási támogatás, amelynél a jövedelemhatárt 85500 forintra emelték meg a korábbi 71250 forinttal szemben. Hozzátette, hogy a számító képletet is módosították, hogy az arányok megfelelőképpen megmaradjanak a jövedelemhatár módosításával.

A közétkeztetési támogatás esetében szintén 85500 forintra emelték a jövedelemhatárt, korábban ugyancsak 71250 forint volt. A temetési költségek vonatkozásában két módosítást eszközöltek: az egyik a jövedelemhatár, amelyet 114000 forintra emeltek a korábbi 85500 forinttal szemben, illetve az eddigi 20 ezer forintos támogatást 30 ezerre módosult.

A gyermek hátrányos helyzetének enyhítését szolgáló jövedelemhatárt 71250 forintról 85500 forintra emelték, ebben az esetben pedig az iskoláztatási támogatás formájában is módosítás történt, tekintettel arra, hogy az Erzsébet-utalvány központilag kivezetésre került, ezért pénzben adják a juttatást.

A létfenntartási gondok enyhítését szolgáló támogatásnak két jövedelemhatára van, az egyik a családra, a másik egyedülálló személyre vonatkozik. Előbbit 57000 forintra, utóbbit 71250 forintra módosították.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)