Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Irodalomról másképp

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. október 03. 10:00
Irodalomról másképp
Rendhagyó irodalomórákból álló sorozat indul Gyulán

Rendhagyó irodalomórákból álló sorozatot szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség és az Erkel Ferenc NKft., az első két alkalmat november 9-én és 11-én 13 órától tartják az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Kiss Ottó Gyulán élő költő, író Gyerekversek szabadon című órájára várja a 4. osztályos diákokat. A programon a gyerekek aktív részvételével elemeznek műveket, és azt is megvitatják, hogy más művészeti ágakban milyen feldolgozási lehetőségei vannak a gyerekverseknek.

Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek Szendrey Júlia emlékére készített produkciójára középiskolásokat invitálnak. Az összeállítás gerincét a nagy magyar múzsa naplórészletei és versei adják, ezekre reflektálnak a férj, Petőfi Sándor Úti Naplójának részletei és Júliához írt versei. A szövegeket a kortársak feljegyzései, korabeli újságcikkek, kordokumentumok színesítik, egészítik ki. A műsorban elhangoznak még Szendrey Júlia saját, egykorú dallamokra írt népies műdalai, Petőfi énekelt versei (többek között Arany János megzenésítésében), illetve néhány hangszeres dallam az 1840-es évek magyar társasági életéből.

A részvétel mindkét rendhagyó irodalomórán díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a 06-70/944-3275-ös telefonszámon lehet.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)