Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Utcafórumot tartott Gyulán Dobrev Klára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. július 13. 19:15
Utcafórumot tartott Gyulán Dobrev Klára
A DK miniszterelnökjelölt-jelöltje Leel-Őssy Gáborral válaszolt a kérdésekre

dobrev klára

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Utcafórumot tartott július 13-án Gyulán Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnökjelölt-jelöltje, valamint Leel-Őssy Gábor, aki a DK jelöltje Békés megye 3. számú választókerületében az ellenzéki előválasztáson.

A rendezvényen Leel-Őssy Gábor elmondta: a napokban megkérdezték tőle, hogy miért vállalta a jelöltséget, hiszen elképzelhető, hogy ellehetetlenítik. Hozzátette, a válasz egyszerű: azért indul az ellenzéki előválasztáson, hogy egy olyan országban élhessen, ahol egy ilyen kérdést nem kell feltenni.

Dobrev Klára azt mondta, országjárása során azt tapasztalja, hogy rengeteg embernek elege van: azoknak, akik nem jönnek ki a fizetésükből, akiknek a hónap végéig nem elég a nyugdíjuk.

leel-őssy gábor

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A miniszterelnökjelölt-jelölt úgy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök szerint az ország versenyképességének az a titka, hogy a munkaerő legyen kiszolgáltatott, a forint pedig gyenge. Dobrev Klára azt mondta, szerint az országban található tudást kellene kihasználni, a pénzt pedig arra költeni, amire kell, az átlagpolgárokra. Hozzátette: vissza kell állítani a nyugdíjak svájci indexálását.

Az egyik legfontosabb programpontjaként említette, hogy háromszoros pénzt adna azoknak az iskoláknak és pedagógusoknak, akik hátrányos helyzetű gyermekeket nevelnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Beszélt arról is, hogy folyamatosan züllik a magyar egészségügy is, az orvosok és ápolók otthagyják a munkájukat, de a magánpraxisok virágzanak Budapesten és a nagyobb városokban.

Kifejtette: közel harmincezer ember hunyt el a koronavírus-járvány következtében, vállalkozások mentek tönkre, ezrek veszítették el a munkájukat, mindenkinek nehezebb lett a helyzete, de eközben Mészáros Lőrinc vagyona 187 milliárd forinttal nőtt, amely összeget közbeszerzéseken és állami támogatásokkal nyert el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Dobrev Klára szerint kell egy törvény, amely garantálja, hogy a miniszterelnök, miniszterek, állami vezetők és családtagjaik nem pályázhatnak állami támogatásra, nem indulhatnak közbeszerzési eljáráson.

Kifejtette azt is, hogy magyarságunkon túl európaiak is vagyunk, ez kijelenthető pártállástól függetlenül, 2004-ben pedig az Európai Unióhoz való csatlakozást is megszavazta az ország, ezt nem szabad veszélyeztetni, de a miniszterelnök mai politikája lépésről lépésre kiszorít bennünket az unióból.

A fórum végén Dobrev Klára kötetlen beszélgetésre invitálta a jelenlévőket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)