Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint egy kilométeres szakaszt tisztítottak meg a szeméttől

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. május 11. 17:00
Több mint egy kilométeres szakaszt tisztítottak meg a szeméttől
A nehéz terepviszonyok miatt az illegális hulladékot másfél hét alatt sikerült összegyűjteni

Fotó: Czene Ferenc

Csaknem száz zsák szemetet és több köbméter nem zsákolható hulladékot gyűjtöttek össze nemrégiben az Élővíz-csatornába nyúló Szőlőskert utcai telkek mögül a gyulai önkormányzat megbízásából.

A munkálatokat irányító Czene Ferenc lapunknak elmondta: az illegálisan lerakott hulladékot közfoglalkoztatottakkal szedik össze a város környéki zöldterületekről a Gyulai Közüzemi NKft. közreműködésével.  

Mint kifejtette, a fürdőváros megtisztításába a lakosságot is szeretnék bevonni: a lakókörnyezetük és a természet iránt felelősséget érzők egy-egy zöldterület örökbefogadásával kapcsolódhatnak be a munkába.

.

Fotó: Czene Ferenc

Arról is beszámolt, hogy legutóbb a Szőlőskert utca Élővíz-csatornába nyúló telkeinek illegálisan lekerített területeiről gyűjtötték össze a szemetet. Elmondta, az ott termelők évtizedek alatt használt fóliával, kötözőmadzaggal és egyéb, a termelés során keletkezett hulladékkal töltötték fel mederrézsűt.

A nehéz terepviszonyok miatt a szemetet másfél hét alatt sikerült összegyűjteni a több mint egy kilométeres szakaszon. A hulladékot a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság csónakjain vitték át a túloldalon található ökosétányra, ahonnan a Közüzem munkatársai szállították el.

A városi hulladékgyűjtési feladatok irányítója elmondta: azok a telektulajdonosok, akik újból hulladékkal dobálják tele a mederrézsűt, bírságra számíthatnak. Hozzátette, a polgármesteri hivatal munkatársai a termelőktől igazolást kérnek majd arról, hogy megfelelően kezelték-e a telkükön keletkezett hulladékot, így megakadályozhatják, hogy illegálisan rakják azt le valahol.

Fotó: Czene Ferenc

Czene Ferenc, aki korábban önkéntes akciók keretében is gyűjtötte a szemetet, úgy véli, a szankció sokakat elrettenthet az illegális hulladéklerakástól. Emellett a felvilágosítást is fontosnak tartja, mint fogalmazott, sokan a megfelelő ismeretek hiánya miatt szemetelnek.

Azt kérte, aki illegális hulladéklerakót talál, hívja a 06-20/327-9653-as telefonszámon.

A szemétgyűjtő akciókról lapunkban is beszámolunk majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)