Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szemetet szedtek a törökzugi óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. szeptember 21. 14:30
Szemetet szedtek a törökzugi óvodások
A szemétszedés világnapján az Élővíz-csatorna partját tisztították meg a gyerekek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szeptember 19-én volt a szemétszedés világnapja, amelyet takarítási világnapnak is neveznek. A kezdeményezéshez a törökzugi óvoda gyermekei is csatlakoztak idén, akik az Élővíz-csatorna partját tisztították meg.

– Ezzel a kezdeményezéssel az volt a célunk, hogy már óvodás korban felhívjuk a gyermekek figyelmét a Földünk megóvására, a környezetünk védelmére, tisztántartására. A környezettudatos magatartásra való nevelés is lényeges szempont volt – mondta Szűcs Éva tagintézmény-vezető, aki a délelőtt programját is ismertette.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A gyerekekkel elsétálunk az óvodától nem messze lévő Élővíz-csatornához, ahol a partot megtisztítottuk az eldobott hulladékoktól. Az összegyűjtött szemetet zsákokba helyeztük, majd az óvoda közelében lévő szelektív konténerekbe szétválogatva kerülnek a hulladékok. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már óvodás korban ismerjék meg a szelektálás folyamatát, az újrahasznosítás lényegét. Környezetünk védésével, tisztántartásával, környezettudatos magatartásra ösztönözzük gyerekeinket, hiszen az óvoda éves kiemelt feladata a fenntartható fejlődés szemléletének megjelenítése a mindennapi gyakorlatban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)