Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze a Fehér-Körös hídja utáni dűlőút mentén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. március 11. 13:00
Illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze a Fehér-Körös hídja utáni dűlőút mentén
A szeméttől a talaj több száz méteren nem is látszódott

Fotó: Czene Ferenc

Nagyobb mennyiségű, illegálisan lerakott szemetet szedtek össze a napokban az önkormányzat megbízásából a Fehér-Körös hídja utáni dűlőút mentén, a terület megtisztítása jelenleg is zajlik.

A külterületek megtisztítását koordináló Czene Ferenc lapunknak elmondta, azért gyűlhetett össze akkora mennyiségű szemét ezen a területen, mert egy olyan mély árok is érintetett, amely nem látszott kívülről.

– Ez egészen be van nőve növényekkel, ledobni oda a szemetet egyszerű, de lemenni oda már sokkal körülményesebb. A szeméttől a talaj több száz méteren nem is látszódott ezen a területen.

– A természetben talált tárgyak között volt akkumulátor, szaniterek, szemétből épült sátor is. Hamarosan kizöldül a természet, előtte szeretnénk befejezni a munkát – mondta el Czene Ferenc. Hozzátette: van kézi erővel mozdíthatatlan szemét is a helyszínen, például traktorgumi, valamint nagy mennyiségű rozsdás drótkerítés.

Fotó: Czene Ferenc

Kifejtette: egy hete kezdték el a munkát, ami jó eséllyel még két hétig fog tartani, hiszen csak két emberrel dolgoznak.

Azt is elmondta: a közelmúltban önkormányzati bérelhető területeket tisztítottak meg, majd az Élővíz-csatorna partja következett.

– A hétköznapokban, ha egyéb bejelentés nem érkezik, a Gyula körüli zöld külterületet igyekszik tisztán tartani a csoportunk. Folyamatosan van munkánk, amit hetekre, hónapokra előre látunk. Két emberünk – napi szinten – 10-20 zsák szemetet szed össze – ismertette. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)