Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra megtisztították a Bárdos-tó és az elkerülő közti dűlőutat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. június 07. 14:00
Újra megtisztították a Bárdos-tó és az elkerülő közti dűlőutat
Építési törmeléket és kidobott bútorokat is találtak már a területen

Fotó: Czene Ferenc 

Több zsák szemetet és több köbméter nem zsákolható hulladékot gyűjtött össze a az elmúlt hetekben a Bárdos-tó és az elkerülő közti dűlőút mentén Czene Ferenc és csapata.

Mint arról korábban beszámoltunk, Czene Ferenc a gyulai önkormányzat megbízásából, a Gyulai Közüzemi NKft. közreműködésével, közfoglalkoztatottakkal szedi össze az illegálisan lerakott hulladékot a város környéki zöldterületekről.

Lapunknak elmondta: az elkerülőhöz kivezető dűlőúthoz rendszeresen hordanak ki illegális hulladékot, ezért sűrűn visszatérnek a területre, hogy megtisztítsák.

Fotó: Czene Ferenc 

Mint megtudtuk, eddig mintegy száz zsák szemetet és több teherautónyi nem zsákolható hulladékot gyűjtöttek össze; építési törmeléket, bútorokat és autóalkatrészt is találtak már a helyszínen.

Czene Ferenc azt kérte, ha valaki tetten éri a szemetelőket, próbálja megjegyezni az autójuk rendszámát, és értesítse a rendőrséget.

Arról is beszélt, hogy a segítőivel újra és újra megtisztítják a várost körülölelő zöld gyűrűt, a munkához nagyjából egy hónapra van szükségük.

Fotó: Czene Ferenc 

Megjegyezte, jó volna, ha minél többen tartanák fontosnak a természet megóvását. Mint mondta, akár családi kirándulás közben is lehet szemetet gyűjteni, így a gyerekeket is környezettudatos szemléletre lehet nevelni.

Hozzátette, nagyon hálás azoknak, akik időt szánnak a zöldfelületek megtisztítására, különösen Leel-Őssy Sándornak, aki évek óta önkéntesen gyűjti a szemetet a gyulai utcákon és tereken.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)