Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gondolatok a napelemekről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2021. március 19. 18:00
Gondolatok a napelemekről
Kérdezzen a Békés Napenergia szakembereitől!

Cégünk, a Békés Napenergia hosszú évek óta foglalkozik napelemes rendszerekkel. Kéthetente megjelenő cikksorozatunkat olvasóinkkal közösen szeretnénk alakítani, ezért a hello@bekesnapenergia.hu e-mail-címünkre várjuk a hálózatra tápláló napelemes rendszerekkel kapcsolatos gyakorlati jellegű kérdéseket, témajavaslatokat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mit jelent a hozamszámítás, és mi köze a pénzügyi megtérüléshez?

Az árajánlathoz feltétlenül szükséges egy személyes találkozó ügyfelünkkel, hogy tisztán láthassuk a rendszer megvalósíthatóságát, és hogy valamennyi felmerülő kérdésre választ adhassunk. Minden felmérés során felmerül a kérdés, hogy mennyit is fog a rendszer termelni. Már a tervezési szakaszban készítünk egy hozamszámítást, amivel megjósoljuk, hogy az egyedi rendszer az adott földrajzi koordinátán, tájolással és dőlésszöggel szerelve hány kilowattórát képes termelni évente (egy kWh kb. 38 Ft). Ezt havi bontásban is megadjuk. Később, a rendszer működése során – annak monitorozásával – lehetőségünk van összehasonlítani a termelési adatokat az előrejelzésünkkel. A hozamok előrejelzéséhez kimondottan erre a célra fejlesztett számítógépes programok, adatbázisok állnak a rendelkezésünkre. Tapasztalatunk szerint ezek a programok pesszimista jóslatot adnak, azonban túl keveset nem ígérhetnek, mivel sokan a pénzügyi megtérülést ebből számolják ki.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A napelemes rendszerek megtérüléséről sok-sok gondolat kering. Érdemes megkérdezni egy szakembert, aki rámutathat a lényeges dolgokra, vagy egy másik perspektívából mutathatja meg, hogy „ez a világ találmánya”. Felméréseinknél nem elsődleges célunk eladni ügyfelünknek bármit is. Beszélgetni megyünk, választ adni a felmerülő kérdésekre, és ha valaki úgy érzi, szüksége van egy saját erőműre, segítünk neki a megvalósításban. Küldetésünk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a napelemtechnikát, és ezzel hozzájáruljunk egy fenntartható jövő kialakításához. Elmeséljük, mi hogyan választunk napelemet, rendszermegoldásokat, hogyan tervezünk, és hogy mi lesz a következő lépés.

Bővebb információ: hello@bekesnapenergia.hubekesnapenergia.hu, Békés Napenergia Facebook-oldal.     

      

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)