Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Profi sminktetoválás a Nesbu Beauty Salonban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2021. február 25. 16:00
Profi sminktetoválás a Nesbu Beauty Salonban
Ha természeteset akarsz, válaszd a microblading technikát!

Bukor Ágnes

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A microblading szálas szemöldök-tetoválás, a satíros és a púderes technika, valamint a microblading és a púderes eljárás ötvözetén alapuló hibrid tetoválás közül választhatnak a vendégek az Eötvös utcai Nesbu Beauty Salonban, ahol a szemhéjtetoválás és szempillasűrítő tetoválástechnika is elérhetővé vált nemrégiben.

A szalon tulajdonosa, Bukor Ágnes sminkes, sminktetováló, műszempilla-építő szakember elmondta: első alkalommal ismerteti a tetoválásfajtákat, és megbeszéli a vendéggel a lehetőségeket. A technika kiválasztása után megtervezik és kialakítják a szemöldök formáját, majd kiválasztják a megfelelő színű pigmentet, és a kötelező allergiatesztet is elvégzik.

Mint megtudtuk, valamennyi tetoválás nagyjából három órát vesz igénybe, és a speciális érzéstelenítésnek köszönhetően minimális fájdalommal jár. A tetoválás utáni negyedik és hetedik hét között a szakember még egy alkalommal találkozik a vendéggel, ilyenkor korrigálja az esetleges hiányosságokat, kopásokat.

Bukor Ágnes arról is beszélt, hogy a sminktetoválás tartóssága az alkalmazott technikától, a bőr állapotától, a bőrtípustól, az életkortól és a bőr saját pigmenttartalmától is függ.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A japán technikaként is ismert microbladingről kifejtette: a kézi tetováló eljárást azoknak ajánlja, akik természetes megjelenésre, úgynevezett hiperrealisztikus, szálazott hatásra vágynak. Ennél a technikánál egy kézzel vezérelt, microtűkből álló tetoválófej apró karcolásokat ejt a bőr epidermiszrétegén a hámréteg legalsó sejtsoráig.

– A microblading technikával készült vékony szálak kevesebb pigmentet tartalmaznak, mint a vastagra tetováltak, ennek köszönhető a természetes, élethű hatás. A technika hátránya ugyanakkor, hogy nagyjából másfél-két évente frissíteni kell – részletezte a szakember. Hozzátette, ez egyúttal azt is jelenti, hogy évről évre megváltoztathatjuk szemöldökünk színét és formáját, ráadásul a két éven belüli színfrissítésért nem kell teljes árat fizetnünk.

Bukor Ágnes elmondta: a satíros és a púderes tetoválás géppel készül, előbbi erőteljesebb, utóbbi lágyabb, a szemöldök kezdőpontjánál elhalványodó, amolyan árnyékot adó hatást kelt gyógyult állapotában. Azt is megtudtuk, hogy gépi tetoválásnál a szín két-három év elteltével kopik meg annyira, hogy frissíteni kelljen. A sminktetováló egyébként egy svájci cég pigmentjeivel dolgozik. Ezek száz százalékban FeO-mentesek, stabil színt és kiváló fedőképességet biztosítanak, és nem okoznak allergiát, irritációt.

A szakember arról is beszélt, hogy a frissen tetovált szemöldök mindig sötétebb, mint a várható végeredmény, és sok esetben az árnyalata is eltér a végleges színtől. Ez a sötétebb réteg öt-hét nap után leválik.

Bukor ágnes vendége a kezelés elején és végén

Fotó: Gyulai Hírlap 

Azt is megjegyezte, hogy nyáron is lehet tetováltatni, de olyankor fényvédővel és napszemüveggel kell védeni a tetovált területet.

Bukor Ágnes már meglévő, nem általa készített tetoválás frissítését is vállalja, ha az már kellően elhalványodott, kikopott.

A microblading szálas szemöldök-tetoválás 35 ezer forintba, a satíros és a púderes tetoválás 45 ezer forintba, a hibrid tetoválás 50 ezer forintba kerül. A felső szemhéj tetoválása 25 ezer forint, a felsőszempilla-sűrítés 20 ezer forint.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szalon Gyulán, az Eötvös utca 10. szám (10-es kapucsengő) alatt található. Bejelentkezni és bővebb információt kérni a +36-20/328-8284-es telefonszámon vagy a nesbumakeup@gmail.com e-mail-címen lehet. Időpontot online is lehet foglalni a https://nesbu-beauty-salon.salonic.hu/ oldalon.

GYULAI HÍRLAP • 2021. február 25. 16:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)