Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan elkészül az új Erkel tér Gyulán, már az utolsó simításokat végzik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. október 09. 14:00
Hamarosan elkészül az új Erkel tér Gyulán, már az utolsó simításokat végzik
Az átadó várhatóan november 7-én lesz

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Várhatóan november 7-én adják át az elmúlt hónapokban teljesen megújult gyulai Erkel teret, a projekt kivitelezési szerződése október 21-én jár le. A gyulai polgármesteri hivatal mérnöki osztályának szakemberétől, Postás Ritától kérdeztük meg, hogy időben befejeződnek-e munkálatok, illetve hogy hol tart a felújítás.

Elmondta: jó ütemben halad a Zöld város kialakítása Gyulán elnevezésű projekt megvalósítása. A pályázat keretében Gyula belvárosában az Erkel tér, a Petőfi tér és a Jókai utca keleti szakasza újul meg.

– Az Erkel tér új burkolatot kapott, a szomszédos Esze Tamás utcában parkolók épültek és újultak meg, az Erkel-szobor körüli kovácsoltvas kerítést is lecserélték, a Százéves (Reinhardt) cukrászda teraszát pedig kibővítették. A református templom előtti burkolatot és a Petőfi tér mellett lévő burkolatot szintén kicserélték. Emellett az Erkel téren épült egy kő sakkasztal két ülőkével – részletezte a mérnöki osztály munkatársa.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzátette: már csak kertészeti munkák, a faültetés és a növénytelepítés van hátra. Azt is elmondta, hogy egy hársfát, négy kőrist és egy piros virágú gesztenyefát ültetnek ki a térre.

A projekt keretében június elseje óta számos kisebb és nagyobb javítás és felújítás valósult meg az Erkel téren. A beruházás összköltsége 108,2 millió forint, ehhez mintegy 30 millió forint önerővel járult hozzá a gyulai önkormányzat.

Mittag Mónika, a városrész önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: régóta várt felújításról van szó, ami véleménye szerint már nagyon időszerű volt. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Szinte az összes terünk megújult az elmúlt években, ez azonban még váratott magára. A Százéves cukrászda egy kicsit el volt rejtve, tőlem is többször megkérdezték már, hogy merre van. A jövőben már jó eséllyel nem lesz szükség útbaigazításra, az épület már könnyebben látható és megtalálható. Végre a régi pompájában láthatjuk a város egyik központi terét – fejtette ki. 

Kiemelte: a beruházás fontos eleme, hogy fákat és gyorsan növő növényeket ültetnek a területre. A zöldövezetek kialakítását kifejezetten fontosnak tartja az önkormányzat minden felújítás során – tette hozzá. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)