Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közel 10 millió forint fejlesztési támogatást kapott a Németvárosi Óvoda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. március 23. 15:38
Közel 10 millió forint fejlesztési támogatást kapott a Németvárosi Óvoda
Az összeget energetikai korszerűsítésre költik

Fotó: Lehoczky Péter

Közel 10 millió forint fejlesztési támogatást kapott a Németvárosi Óvoda a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságától – jelentették be március 23-án a helyszínen.

Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: mióta a nemzetiségi önkormányzat nyolc évvel ezelőtt, 2016-ban átvette az intézmény fenntartását, minden évben megújult valami az óvodában.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiség kapcsolatokért felelős államtitkár aláhúzta: az elmúlt években 115 millió forint támogatást adtak az intézménynek, most pedig közel 10 millió forint fejlesztési költséget ítéltek meg számukra, amelyből energetikai korszerűsítésre fognak költeni.

Kovács József országgyűlési képviselő köszönetet mondott az államtitkárnak a támogatásért.

Fotó: Lehoczky Péter

– Gyula az összefogás, az együttműködés és a tisztelet kultúrájának a városa – fogalmazott Görgényi Ernő polgármester, hozzátéve, hogy a város támogatja a nemzetiségek kulturális autonómiáját, ennek a jegyében adták át a román nemzetiségi önkormányzatnak a Nicolae Balcescu általános iskola és gimnázium, valamint az óvoda fenntartói jogát, majd a német önkormányzatnak az óvodát.

Kiemelte: az összefogás ezután sem szűnt meg, az önkormányzatnak segítséget kell nyújtania az intézményeknek, ha szükséges.

Pálovitsné Czene Ágota intézményvezető emlékeztetett: az elmúlt években, a támogatásoknak köszönhetően, megújult az óvoda udvara, a tetőszerkezet, a tornaszoba és a csoportszobák, új bútorokat vásároltak, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést, valamint napelemeket is felszereltek az épületre.

Mint mondta, az idei támogatásból az óvoda hűtését és fűtését, árnyékolását szeretnék megoldani.

Fotó: Lehoczky Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)