Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bemutatkozott Pflaum Mária, a 4-es számú választókerületben induló fideszes képviselőjelölt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. március 08. 14:16
Bemutatkozott Pflaum Mária, a 4-es számú választókerületben induló fideszes képviselőjelölt
Mittag Mónikát váltaná a körzetben

Az utak és járdák felújítását, a Ferencesek terének közösségi hellyé válását és a Hajnal utcától az Árpád utcáig tartó kerékpársáv létrehozását is fontosnak tartja Pflaum Mária, a Fidesz–KDNP gyulai 4-es számú választókerületben (Németváros, belváros, Újváros, Göndöcs-kert) induló önkormányzati képviselőjelöltje, aki március 8-án sajtótájékoztató keretében ismertette programját.

Képünkön (balról jobbra): Pflaum Mária, Görgényi Ernő és Mittag Mónika 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Elmondta: tősgyökeres gyulai, a helyi németvárosi óvodába és német tagozatos általános iskolába járt. Előbb tanárként dolgozott, majd a gyulai főiskola tanulmányi osztályát vezette. 2018 óta szociális segítő tevékenységet végez a németvárosi óvodában, az Implom József általános iskolában és az 5-ös iskolában.

Kifejtette: Németvároson elsősorban a megrongálódott járdákat, utakat szeretné felújítani, és fontosnak tartja az Apor téren található Nepomuki Szent János-szobor fülkéjének rendbetételét is.

Megjegyezte: a jelentős forgalom miatt a K. Schriffert József utca és az Ajtóssy Albert utca aszfaltja is megrongálódott. Bár az út állami tulajdonban van, mindent megtesz annak érdekében, hogy felújítsák – szögezte le.

Hangsúlyozta: a körzetéhez tartozó zöldöveztek, a Göndöcs-kert, a Ferencesek tere és a Körös-part rendben tartására is kiemelt figyelmet kell fordítani. Utóbbi esetében felvetette: kiülőket lehetne kihelyezni a lakosok és a turisták számára. Emellett arról is szólt, hogy a Ferencesek terét közösségi térré lehetne tenni, akár természetes játékok, fedett filagóriák kihelyezésével. Ezzel kapcsolatban várja a lakosok ötleteit – mondta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A képviselőjelölt aláhúzta: támogatja a tervet, hogy a Semmelweis utcaihoz hasonló kerékpársávot alakítsanak ki a Hajnal utcától az Árpád utcáig, így a biciklisek a forgalommal szemben is biztonságosan közlekedhetnének.

Kitért arra is, hogy a Magvető iskolánál kialakult közlekedési problémára átmeneti megoldás született; szeptemberben átadnak egy új parkolót a helyszínen.

Pflaum Mária úgy vélte, a Százéves cukrászdánál, a régi posta sarkánál és az Áfésznél is gyalogosátkelőt kellene kialakítani.  

Rámutatott: az Ewoldt Elíz-óvoda felújításához pályázati forrást kell találni. Arról is beszélt, hogy a körzetéhez tartozó nevelési intézményekkel, valamint a gyulai német nemzetiségi önkormányzattal és a K. Schriffert Hagyományőrző Körrel is jó kapcsolatot szeretne ápolni.

Jelezte: minél több fórumot szeretne tartani, és várja a lakosok, közösségek, vállalkozások megkeresését, ötleteit. Első lépésként felvette a kapcsolatot a Gyulai Civil Szervezetek Szövetségével – számolt be róla.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Mittag Mónika (Fidesz–KDNP), a 4-es számú körzet jelenlegi képviselője elmondta: 10 év önkormányzati képviselői és 22 év nemzetiségi munkával a háta mögött döntött úgy, hogy munkahelyi elfoglaltságai miatt felhagy a közéleti szerepvállalással. Hozzátette: ennek ellenére a későbbiekben is a szívén viseli majd a körzet sorsát.

Görgényi Ernő (Fidesz–KDNP) polgármester kifejtette: nagy öröm számára, hogy nőnapon tarthatnak sajtótájékoztatót arról, hogy egy női önkormányzati képviselőt, szándékaik szerint, egy másik női képviselő válthat a választókerületben.

Fontos számunkra, hogy azok a nők, akik ambicionálják a közéleti szerepet, lehetőséget kapjanak – fogalmazott.

Emlékeztetett: míg 2010 és 2014 között csak férfiakból állt a gyulai képviselő-testület, jelenleg három női képviselője is van a grémiumnak Mittag Mónika, Kiss Tamásné (Fidesz–KDNP) és Vigné Fábián Diána (Gyulai Városbarátok Köre) személyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz–KDNP a tíz gyulai választókerületből kilencben indít képviselőjelöltet a június 9-i önkormányzati választáson, polgármesterjelöltje pedig Görgényi Ernő lesz.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)