Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Infinity Power Plate – A módszer, amely időskorban is bátran alkalmazható

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. szeptember 18. 18:00
Infinity Power Plate – A módszer, amely időskorban is bátran alkalmazható
Sorozatunk 4. részében az időseket érintő problémákkal foglalkozunk (videóval)

Egervári-Duska Tímea üzletvezető

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az Infinity Power Plate Mozgásstúdió a Kossuth tér 14. szám alatt várja vendégeit. Az új jelentkezőknek az első edzés ingyenes, és az első bérlet most 20% kedvezménnyel vásárolható meg. Egervári-Duska Tímea üzletvezetővel ezúttal az időseket érintő problémákról beszélgettünk.

A testmozgás időskorban és a megbetegedés utáni lábadozáskor is fontos – hangsúlyozta Egervári-Duska Tímea üzletvezető, edző. A Powe Plate módszer a metabolikus, az idegrendszeri és a mozgásszervi megbetegedések megelőzésében, a gyógyulásában és a rehabilitációban is segítséget nyújthat – tette hozzá.

– A Power Plate alapját, a gyorsulási tréninget orosz űrhajósok alkalmazták először rehabilitációs céllal az izomsorvadás és a csontritkulás ellen. Ma már kórházak, gyógyászati és rehabilitációs központok, valamint sportlétesítmények is eredményesen alkalmazzák ezt a módszert – ismertette az üzletvezető.

Elmondta: a Pető Intézetben idegrendszeri problémákkal küzdő gyermekeket és felnőtteket kezelnek a Powe Plate segítségével, de a stroke- és az abból adódó bénulás, a Parkinson-kór, illetve derékproblémák és ízületi bántalmak, inkontinencia és sportsérülések esetén is alkalmazható a vibrációs módszer.

– Az inkontinencia a lakosság nagy százalékát, nőket és férfiakat egyaránt érintő probléma. Jellemzően időskorban és a várandósság alatt jelentkezik, amikor a medencefenék izmai meggyengülnek. Ekkor szivárgás jelentkezhet köhögés, tüsszentés vagy nevetés hatására – fejtette ki Egervári-Duska Tímea. Hangsúlyozta: a probléma a vibrációs edzés segítségével megszüntethető.

Mint azt elmondta, a módszer a könnyen kivitelezhető gyakorlatoknak köszönhetően az idősek számára is ajánlott, akik akkor is felkereshetik a mozgásstúdiót, ha csak mozogni akarnak. Hozzátette: heti két-három 30 perces edzés elegendő a probléma kezelésére vagy a megfelelő forma eléréséhez.

További információ: 06-30/440-1728, Facebook: Infinity Power Plate Mozgásstúdió Gyula.

GYULAI HÍRLAP • 2020. szeptember 18. 18:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)