Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyári diákmunka Gyulán is!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. június 26. 14:00
Nyári diákmunka Gyulán is!
Vár az önkormányzat, a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás
Idén is várja a gyulai önkormányzat azokat a diákokat, akik szívesen dolgoznának a nyári szünetben néhány hetet. A középiskolások a munkatapasztalat mellett jövedelmet is szerezhetnek, és talán így hasznosabban tölthetik a nyári hónapokat. 
 
A szervezők hitvallása szerint a program – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását. A korai munkatapasztalat-szerzés mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja a résztvevőknek. A munkával szerzett sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is – vallják a szervezők. 
 
Mint megtudtuk, ez program lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának a teljesítésére is. A program 2020. július 1. napjától 2020. augusztus 31. napjáig tart. Mint olvasható a felhívásban, célcsoportjába azok a fiatalok tartoznak, akik 16 és 25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok, közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket, de foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.
 
A program két pillérre épül, ezek egyike az önkormányzati diákmunka. Mellette lehetőség van diákmunkára a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén is. Jelentkezni a lakóhely szerint illetékes foglalkoztatási osztályon lehet, önkormányzati diákmunka esetén a Gyulai Polgármesteri Hivatal szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályán.
 
A jelentkezéshez szükséges dokumentumok listája pedig ez: személyazonosító igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány, TAJ-kártya, adóigazolvány, érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás, bizonyítvány, befejezett iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány és bankszámlaszám. 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)