Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai ingatlanok még mindig drágának számítanak a megyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. május 29. 11:00
A gyulai ingatlanok még mindig drágának számítanak a megyében
Ez történt a fürdővárosi ingatlanpiacon az elmúlt nyolc hónapban

 

 

Az elmúlt nyolc hónapban Gyulán is mérséklődött az ingatlanárak növekedése, a koronavírus-járvány azonban még nem érezteti hatását a lakáspiacon – derül ki az Ingatlannet.hu lapunkhoz eljuttatott elemzéséből.

Mint írták, legkevésbé a családi házak esetében történt elmozdulás. Az eladásra kínált ingatlanok átlagos négyzetméterára 2019 szeptemberében 208 ezer forint volt, decemberben pedig elérte a 217 ezer forintot. 2020 elején csökkentek az árak, azonban februárban és márciusban újra drágulás jellemezte a piacot. Idén áprilisban egy családi házat 218 ezer forint négyzetméterenkénti átlagáron lehetett megvásárolni.

Az elemzés szerint a téglalakások ára sem változott jelentősen az elmúlt nyolc hónapban. 2019 szeptemberében az átlagos négyzetméterár 319 ezer forint volt, majd 2020 januárjáig 315–321 ezer forint között mozgott. Idén áprilisban minimálisan ugyan, de alacsonyabbak voltak az árak mint a vizsgált időszak kezdetén.

Az elemzésből kiderül, a leghektikusabban a panellakások ára változott. 2019 szeptemberében 242 ezer forint négyzetméterenkénti átlagáron kínálták a lakásokat, decemberre azonban csaknem 20 százalékkal estek vissza az átlagárak. A szakemberek szerint ennek hátterében a kínálat visszaesése áll, hiszen egyes hirdetők a karácsonyi láz miatt hajlamosak szüneteltetni az eladást. Áprilisban az átlagos négyzetméterár elérte a 230 ezer forintot.

 

 

 

A portál rámutatott: a gyulai lakások jelentősen drágábbak az orosházi és a békési ingatlanoknál. Idén áprilisban Békésen csaknem 30 százalékkal, Orosházán pedig átlagosan 12 százalékkal voltak olcsóbbak a panellakások, mint Gyulán. A téglalakások esetében sem elhanyagolható a különbség, Békésen több mint 40 százalékkal, Orosházán pedig mintegy 30 százalékkal olcsóbbak az ingatlanok.

Békéscsabán eladásra kínált lakások kapcsán megjegyzik: idén áprilisban a panellakások körülbelül 15 százalékkal voltak drágábbak a megyeszékhelyen, mint Gyulán, a téglalakások átlagos négyzetméterára azonban majdnem 50 ezer forinttal volt olcsóbb Békéscsabán.

 

 

 

Bár a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből az derül ki, hogy a koronavírus-járvány a magyar lakáspiacot sem kímélte, a gyulai árakon ez még nem igazán érezhető – emelte ki az elemzés. Kelet-Magyarországon a megkérdezett piaci szereplők 86 százaléka árcsökkenést, 14 százalékuk pedig stabil árakat prognosztizál a következő 12 hónapban. Csökkenő lakásbérleti díjakra a megkérdezettek 80 százaléka számít.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)