Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A sorházak és a téglalakások a legdrágábbak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. október 07. 15:35
A sorházak és a téglalakások a legdrágábbak Gyulán
Ingatlanpiaci helyzet a fürdővárosban

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A sorházak négyzetméterárai idén áprilisban a téglalakások árai alá süllyedtek Gyulán, de úgy tűnik, hogy hamarosan ismét ezek lesznek a legdrágábbak a fürdővárosban – derül ki az Ingatlannet.hu lapunkhoz eljuttatott elemzéséből.

Mint írták, az elmúlt években nemcsak Budapesten, hanem a vidéki városokban is bővült az ingatlanpiaci forgalom. Hozzátették ugyanakkor, hogy idén mérsékeltebb volt a növekedés, mint tavaly: míg 2017-ben 15 százalékkal, addig 2018-ban csak hét százalékkal emelkedett a lakásvásárlási hajlandóság hazánkban. Az elemzés rámutat: különösen az új építésű lakások iránti kereslet nőtt meg, ami lelassíthatja a használt lakások árainak emelkedését.

Megjegyzik: Békés megyében folyamatosan drágulnak az ingatlanok, elsősorban a sorházak négyzetméterárai mutatnak emelkedő tendenciát. Mint írták, a legtöbbet, 206 ezer forintot, idén tavasszal kértek el egy négyzetméterért. Ez a tavalyi árakhoz képest nyolcszázalékos, a két évvel ezelőttihez képest 27,5 százalékos drágulást jelent.

Az elemzésből az is kiderül, hogy bár a megyék ingatlanpiacain többnyire hasonló tendenciák figyelhetők meg, Békésben kedvezőbbek az árak, mint az ország többi térségében.

 

 

Forrás: Ingatlannet.hu

Gyulával kapcsolatban kiemelik: 2016 óta többször előfordult, hogy a panellakások átlagos négyzetméterárai alacsonyabbak voltak, mint a családi házak árai. Ezekben az időszakokban több család költözött lakásból házba, vagyis az árak a kereslethez igazodtak – tették hozzá.

A szakemberek azt javasolják, ha valaki házat akar venni, érdemes megfontolnia, hogy sorház helyett család házat választ, utóbbiak ára ugyanis évek óta stagnál.

Aki lakásvásárlásban gondolkodik, annak a panelpiacon érdemes szétnéznie, a fürdővárosban ugyanis a családi házak mellett a paneleknek a legalacsonyabb a négyzetméterára – tanácsolja az oldal. Hozzáfűzik: a felújított panellakásoknál a fűtésköltségek is alacsonyabbak, így a vásárlóknak nem kell attól tartaniuk, hogy hosszú távon rosszul járnak, ha a tömblakás mellett döntenek.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)